Crochete de bechamel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Crochete de bechamel

Ingrediente

  • pt bechamel:
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina alba
  • 1 litru lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata
  • pt umplutura:
  • 300 gr piept de pui fiert
  • pt prajit:
  • faina 3 oua crude
  • pesmet
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Incepem cu prepararea sosului bechamel.Se pune untul la topit in oala in care o sa pregatim sosul.Se aduaga faina in ploaie si se amesteca bine cu lingura de lemn.Turnam laptele treptat(laptele se recomanda sa fie la temperatura camerei).Se amesteca continuu cu lingura de men.Se condimenteaza cu sare ,piper si nucsoara macinata.Intre timp punem la fiert pieptul de pui .Cand este gata il tocam marunt cu ajutorul uni robot de bucatarie.Cand bechamel-ul este gata,adica pare destul de consistent ,adaugam pieptul de pui si amestecam bine pana se incorporeaza totul .Punem la racit intr-un recipient intins(un platou sau o farfurie mai mare intinsa).Acoperim cu folie transparenta si si lasam sa se raceasca bine.Ne apucam de prepararea crochetelor:luam cu mana uda cate un pic de \"aluat\" si il formam o biluta.Aceasta o dam prin faina,ou batut si pesmet.Continuam aceasta operatie pana se termina compozitia de bechamel.Le bagam in frigider timp de 1 zi sau chiar in congelator,intr-un recipient cu capac,avand grija sa nu se lipeasca intre ele.Eu le tin de obicei in congelator,si scot cat am nevoie in ziua respectiva.Nu necesita decongelare.Se prajesc in ulei bine incins si se scurg pe un servetel absorbant.Se servesc imediat .Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise