autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Crochete de bechamel

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
pt bechamel:, 100 gr unt, 100 gr faina alba, 1 litru lapte, sare, piper, nucsoara macinata, pt umplutura:, 300 gr piept de pui fiert, pt prajit:, faina 3 oua crude, pesmet, ulei pt prajit

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Incepem cu prepararea sosului bechamel.Se pune untul la topit in oala in care o sa pregatim sosul.Se aduaga faina in ploaie si se amesteca bine cu lingura de lemn.Turnam laptele treptat(laptele se recomanda sa fie la temperatura camerei).Se amesteca continuu cu lingura de men.Se condimenteaza cu sare ,piper si nucsoara macinata.Intre timp punem la fiert pieptul de pui .Cand este gata il tocam marunt cu ajutorul uni robot de bucatarie.Cand bechamel-ul este gata,adica pare destul de consistent ,adaugam pieptul de pui si amestecam bine pana se incorporeaza totul .Punem la racit intr-un recipient intins(un platou sau o farfurie mai mare intinsa).Acoperim cu folie transparenta si si lasam sa se raceasca bine.Ne apucam de prepararea crochetelor:luam cu mana uda cate un pic de \"aluat\" si il formam o biluta.Aceasta o dam prin faina,ou batut si pesmet.Continuam aceasta operatie pana se termina compozitia de bechamel.Le bagam in frigider timp de 1 zi sau chiar in congelator,intr-un recipient cu capac,avand grija sa nu se lipeasca intre ele.Eu le tin de obicei in congelator,si scot cat am nevoie in ziua respectiva.Nu necesita decongelare.Se prajesc in ulei bine incins si se scurg pe un servetel absorbant.Se servesc imediat .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus,

4 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Pui umplut cu pastrama

Pui umplut cu pastrama

In tigaia cu ulei,se caleste usturoiul pisat,se adauga ceapa taiata foarte marunt si rosiile fara

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    O reteta grozava,care trebuie incercata cu prima ocazie. O prezentare reusita.Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Arata f. bine.

  • Fara foto

    petruta , 13 martie 2010

    foarte apetisant super

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Trebuie tinut la frigider o noapte intreaga si daca ai facut bechamelul cum trebuie (dupa reteta) ,aceasta compozitie se intareste si este numai buna pt a face bilutele de bechamel.Nu trebuie sa fie mai mult piept de pui si mai putin bechamel sau invers.In momentul in care se pune mai mult piept de pui numai iese un aluat uniform si la prajit se desface crocheta.Bechamelul este aluatul care leaga tot.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Dar compozitia iese atat de tare incat sa poti face crochete? Mie mi se pare putin piept si mult bechamel.Nu sunt carcotasa.Daca compozitia e tare atunci reteta e super.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Interesanta reteta,merita incercata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Foarte interesanta reteta!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Ramona,nu stiu ce raspuns sa-ti dau! Nu am cumparat niciodata bechamel,si nu stiu ce consistenta are.Dar daca este destul de grosut se poate incerca.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      interesant,pot face si cu bechamel din comert?

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      le voi incerca cat de curand

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      foarte interesant

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Un aperitiv minunat....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Foarte interesant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Ce bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • pt bechamel:
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina alba
  • 1 litru lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata
  • pt umplutura:
  • 300 gr piept de pui fiert
  • pt prajit:
  • faina 3 oua crude
  • pesmet
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

O reteta grozava,care trebuie incercata cu prima ocazie. O prezentare reusita.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec aperitiv