autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CROCHETE DE CARTOFI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
600 g cartofi, 3 galbenusuri, 3-4 linguri de faina, sare, 1 ou intreg, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb si se face un piure la care se adauga 3 galbenusuri si faina.Dupa ce s-a racit,se fac crochete rotunde sau lungi cat degetul.Se dau prin faina,prin oul batut si prin pesmet.Se lasa la frigider sau la congelator cateva ore,dupa care se prajesc in ulei incins.
Se servesc garnitura la preparate din carne si peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "CROCHETE DE CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor. Cartofii spalati se pun la fiert in apa

25 voturi    14 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Aceste crochete sunt foarte populare aici in Belgia,de altfel precum cartofii prajiti(frites),sunt

8 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Imi plac tare mult si cele cu branza...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ce faine sunt. Ale mele sunt cu branza.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Pregatesc crochete si cu branza,cu cascaval...,dar pe acestea asa le-am pregatit numai cu cartofi.

    • Fara foto

      moasastefania , 13 iunie 2009

      crochetele de cartofi trebuiesc neaparat facute cu branza; eu le fac cu branza de burduf de la stana. Incercati !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri de faina
  • sare
  • 1 ou intreg
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult si cele cu branza...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dovlecei pane Doina