autor:

Georgiana

» » , Aperitive, Aperitive

Crochete de cartofi,chiftelute de carne,snitele de pui

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru crochete cartofi avem nevoie de:, 1 kg cartofi, 500 gr. branza telemea de vaca(sau ce brinza doriti), 3 oua, 500 gr. faina, 500 ml.ulei pentru prajit, , Pentru chiftelute avem nevoie de:, 1 kg carne amestec porc-vaca, 2 cepe mari, 5 catei usturoi, 4 oua, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, sare,piper dupa gust, 500 ml.ulei pentru prajit, , Pentru snitele pui avem nevoie de:, 1 piept pui dezosat, 2 oua, 1 legatura marar, 500 gr.faina

Dificultate: Redusa Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Crochetele din cartofi le pregatim astfel: curatam cartofi de coaja,ai spalam,taiem cubulete si punem la fiert cu putina sare,dupa ce fierb se piseaza cartofi ca pentru piure,se da prin razatoarea mica brinza peste cartofi,apoi adaugam cele 3 oua si 300 gr.faina amestecind totul bine pina devine o compozitie buna de facut chiftelute din ea.Le dam prin faina ramasa sa formam chiftelute apoi le punem la prajit in tigaia incinsa.Le lasam sa devina de guloare aurie apoi le scoatem cu o sita si le lasam pe servetel intr-o farfurie.Se pot servi ca aperitiv.


Chiftelutele din carne se pregatesc astfel:am pus 1kg carne tocata de porc si vaca intr-un castron,am curatat cepele si le-am tocat marunt,am pisat usturoiul peste amestec,am taiat patrunjelul si mararul marunt,am pus 4 oua peste compozitie, sare si piper dupa gust si le-am amestecat bine.Apoi incepem sa facem bilute rotunde pe care le trecem prin faina,le-am pus la prajit in tigaie incinsa,le-am scos cu o sita pe o farfuie.

Snitelele de pui se pregatesc astfel:luam un piept de pui dezosat il taiem bucat cat de mari dorim,apoi le batem putin cu un ciocan pentru snitele. Facem din 2 oua batute bine 100 ml.apa, 5 linguri faina, o legatura marar taiata marunt un amestec prin care trecem snitele batute si sarate dupa gust. Le prajim in tigaie cind uleiul este incins pina devin de culoare aurie,le scoatem pe farfurie tot cu o sita.

Se pot servi separat sau toate asezate pe un platou cu frunze de salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi,chiftelute de carne,snitele de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Si eu fac crochete cu branza, sunt tare apreciate de familie.

  • giannaR

    giannaR (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    nu gatesc deloc marar in italia..:(((

  • cocolina

    cocolina (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2012

    Foarte bune iti lasa gura apa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Toate sunt o bunatate...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Delicioase......

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Apetisante.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru crochete cartofi avem nevoie de:
  • 1 kg cartofi
  • 500 gr. branza telemea de vaca(sau ce brinza doriti)
  • 3 oua
  • 500 gr. faina
  • 500 ml.ulei pentru prajit
  • Pentru chiftelute avem nevoie de:
  • 1 kg carne amestec porc-vaca
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 4 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare,piper dupa gust
  • 500 ml.ulei pentru prajit
  • Pentru snitele pui avem nevoie de:
  • 1 piept pui dezosat
  • 2 oua
  • 1 legatura marar
  • 500 gr.faina

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Se pune apa la foc,se curata legumele,se taie feliute,ceapa intreaga,cartofi in 4 si le punem la

15 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un ligheam cubuletu de drojdie,adaugam apa calduta,uleiu,si

27 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Curatam cartofii si ii dam prin razatoarea mare, ii punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei,

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu fac crochete cu branza, sunt tare apreciate de familie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Mic dejun incropit