autor:

Fara foto

» » Aperitive

Crochete de cartofi cu migdale

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , 1 kg cartofi, 120-150 g amidon alimentar, 2 oua, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 linguri de pesmet, 2 linguri migdale curatate si macinate, , Plus:, , faina pentru modelare, 750 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun intr-o oala. Se toarna suficienta apa incat sa ii acopere si se fierb timp de aproximativ 30 minute.

2. Se varsa jumatate din apa cartofilor si se mai lasa cateva minute sa abureasca. Se curata cat sunt fierbinti si se paseaza. Se presara deasupra jumatate din amidonul alimentar.Se adauga ouale si se framanta cu mana sau cu mixerul, cu paletele de aluat, pana se obtine un aluat omogen, se adauga si restul amidonului alimentar. Se condimeteaza cu sare, piper si nucsoara.

3. Se iau cu o lingura bucati din aluat si se modeleaza bilute aproximativ egale, cu mana data cu faina.

4. Se amesteca pesmetul cu migdalele si se dau crochetele prin acest amestec.Se incinge ulei in friteuza sau intr-o tigaie adanca si se prajesc crochetele pe toate partile, pana devin maroniu-aurii.

5. Se scot crochetele cu o paleta, se asaza pe un servetel absorbant si se mentin calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de icre de crap

Salata de icre de crap

Se fierbe grisul in apa. Dupa racire se amesteca cu icrele date pe razatoarea mica pentru a se elimina

2 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras

Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras

Ouăle se bat bine și se amestecă cu laptele și uleiul. Făina se cerne și se amestecă cu praful

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Delicioase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Cred ca ies tare bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg cartofi
  • 120-150 g amidon alimentar
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri migdale curatate si macinate
  • Plus:
  • faina pentru modelare
  • 750 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicioase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Dovlecei cu patrunjel