autor:

Fara foto

» » Aperitive

Crochete de cartofi cu migdale

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , 1 kg cartofi, 120-150 g amidon alimentar, 2 oua, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 linguri de pesmet, 2 linguri migdale curatate si macinate, , Plus:, , faina pentru modelare, 750 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun intr-o oala. Se toarna suficienta apa incat sa ii acopere si se fierb timp de aproximativ 30 minute.

2. Se varsa jumatate din apa cartofilor si se mai lasa cateva minute sa abureasca. Se curata cat sunt fierbinti si se paseaza. Se presara deasupra jumatate din amidonul alimentar.Se adauga ouale si se framanta cu mana sau cu mixerul, cu paletele de aluat, pana se obtine un aluat omogen, se adauga si restul amidonului alimentar. Se condimeteaza cu sare, piper si nucsoara.

3. Se iau cu o lingura bucati din aluat si se modeleaza bilute aproximativ egale, cu mana data cu faina.

4. Se amesteca pesmetul cu migdalele si se dau crochetele prin acest amestec.Se incinge ulei in friteuza sau intr-o tigaie adanca si se prajesc crochetele pe toate partile, pana devin maroniu-aurii.

5. Se scot crochetele cu o paleta, se asaza pe un servetel absorbant si se mentin calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Conopida cu maioneza

Conopida cu maioneza

Un aperitiv deosebit de gustos ce poate fi servit pe felii de paine prajita. Conopida se spala

17 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Delicioase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Cred ca ies tare bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg cartofi
  • 120-150 g amidon alimentar
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri migdale curatate si macinate
  • Plus:
  • faina pentru modelare
  • 750 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicioase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu branza si marar