autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Crochete de cartofi cu smantana

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
1/2kg cartofi galbeni, 3-4 linguri faina, 1ou, un varf de cutit bicarbonat, 25g unt, ulei pentru prajit, 2 linguri susan, sare si piper dupa gust, 200g smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare,apoi se trec sub jet de apa rece. Se lasa sa raceasca, se curata, iar apoi se dau prin masina de tocat carne,sau la robot. Se amesteca cu oul, faina, bicarbonatul amestecat in faina, untul, se adauga sare si piper dupa gust se framanta bine pe planseta. Se fac crochete rotunde sau lunguiete (cum va plac) se tavalesc prin susan si se prajesc in ulei incins.

Se servesc cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
salata de fasole verde

salata de fasole verde

Cateii de usturoi se zdrobesc cu sarea, se adauga mustarul si uleiul treptat. Pasta obtinuta trebuie

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Un deliciu tot asa ii fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2kg cartofi galbeni
  • 3-4 linguri faina
  • 1ou
  • un varf de cutit bicarbonat
  • 25g unt
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri susan
  • sare si piper dupa gust
  • 200g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Un deliciu tot asa ii fac si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Fenicul pane