1. Se pune o cratita la incins la foc mic,in aceasta se pune untul,dupa care se adauga 100 grame faina dizolvata in 50 ml lapte.se amesteca continuu adaugandu-se treptat restul de lapte,pana cand aluatul de desprinde de pe cratita;
2. Se ia compozitia de pe foc,se lasa la racit,timp in care se rade cascavalul care se va adauga in aceasta,condimentandu-se cu sare si piper;
3. Cand aluatul este racit complet,se mai pun 2 oua si putina faina si se framanta bine pana cand acesta se leaga;
4. Din compozitia obtinuta se modeleaza crochete lungi de 5-6 cm,cu un diametru de cca 1 cm,care se trec prin faina,ou batut si pesmet ,rumenindu-se in ulei incins;
5. Cand se scot din ulei se pun pe un servet absorbant,pentru a se absorbi surplusul de ulei.C

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii