Fileul de peste(fara oase de preferat) il punem intr o farfurie si l stropim cu zeama de la o lamaie
Punem apa la fiert , cand clocoteste introducem pestele si l lasam 10 min la foc mic
Intre timp punem cartofii la fiert in coaja(foarte important!)
Scoatem pestele si l rasturnam intr un servet de panza curat
Facem servetul ca pe un saculet si cu mana zdrobim pestele bine
Il punem intr un castron
Decojim cartofii cand sunt gata si-i zdrobim bine
Ii adaugam peste peste
Punem ouale ,sarea si patrunjelul taiat fin
Amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca
Intre timp punem uleiul la incins
Cand e fierbinte facem bilute sau crochete ,fara sa le trecem prin faina(udati mainile ca sa nu se prinda aluatul de maini)
prajiti bine si puneti crochetele pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta
Se pot manca calde sau reci ,dupa preferinta
Pofta buna!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii