autor:

strumfii bucatari

» » Dulciuri diverse

Croissant cu nuttela si nuca

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 01 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 01 iunie 2016

Ingrediente
25 gr drojdie proaspătă, 3 linguri zahăr (45 grame), 120 ml lapte cald, 250 g faină, 1/2 linguriţă sare, 150 grame de unt, 150 gr nuttela, 100 gr nuca, 1 lingura stafide, 1 galbenus

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare. Ai nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a pregăti aluatul, dar mult mai mult timp de aşteptare. Le poţi servi cu dulceaţă alături de cafea sau ceai, sau poţi pregăti din ele un sandwich delicios.

Într-un castron faramam drojdia proaspătă şi o amestecam bine cu zahărul, apoi adaugam laptele cald şi se lasă deoparte.

Într-un bol amestecam făina cu sarea, apoi cu untul tăiat cubuleţe şi după ce le-ai amestecat torni amestecul de lapte cu drojdie, rezultând un aluat pe care îl înveleşti într-o folie alimentara şi îl laşi 30 de minute la frigider.

Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi într-o foaie pe care apoi o împătureşti şi o întinzi din nou. Repeţi operaţiunea de împăturire şi întindere a aluatului de 4 ori, apoi înveleşti aluatul din nou într-o folie alimentara şi îl laşi la frigider peste noapte.

Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40 cm pe 25 cm pe care o tai în triunghiuri pentru a le rula apoi în formă de croissant. Amestecam nuttela cu nuca macinata si stafide si umplem croissantele.

Se pun croissantele în tava de cuptor pe o hârtie de copt şi le laşi 2 - 3 ore la temperatura camerei.

Amesteci o lingură de zahăr cu un gălbenuş şi ungi cu o pensulă croissantele înainte de a le băga la cuptor. Le laşi la copt la 230 grade pentru 8 minute şi apoi la 190 grade pentru încă 10 - 15 minute până se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant cu nuttela si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile

108 voturi    19 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 3 linguri zahăr (45 grame)
  • 120 ml lapte cald
  • 250 g faină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150 grame de unt
  • 150 gr nuttela
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura stafide
  • 1 galbenus

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite... a la Ramona