Croissant cu nuttela si nuca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Croissant cu nuttela si nuca

Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 3 linguri zahăr (45 grame)
  • 120 ml lapte cald
  • 250 g faină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150 grame de unt
  • 150 gr nuttela
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura stafide
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare. Ai nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a pregăti aluatul, dar mult mai mult timp de aşteptare. Le poţi servi cu dulceaţă alături de cafea sau ceai, sau poţi pregăti din ele un sandwich delicios.

Într-un castron faramam drojdia proaspătă şi o amestecam bine cu zahărul, apoi adaugam laptele cald şi se lasă deoparte.

Într-un bol amestecam făina cu sarea, apoi cu untul tăiat cubuleţe şi după ce le-ai amestecat torni amestecul de lapte cu drojdie, rezultând un aluat pe care îl înveleşti într-o folie alimentara şi îl laşi 30 de minute la frigider.

Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi într-o foaie pe care apoi o împătureşti şi o întinzi din nou. Repeţi operaţiunea de împăturire şi întindere a aluatului de 4 ori, apoi înveleşti aluatul din nou într-o folie alimentara şi îl laşi la frigider peste noapte.

Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40 cm pe 25 cm pe care o tai în triunghiuri pentru a le rula apoi în formă de croissant. Amestecam nuttela cu nuca macinata si stafide si umplem croissantele.

Se pun croissantele în tava de cuptor pe o hârtie de copt şi le laşi 2 - 3 ore la temperatura camerei.

Amesteci o lingură de zahăr cu un gălbenuş şi ungi cu o pensulă croissantele înainte de a le băga la cuptor. Le laşi la copt la 230 grade pentru 8 minute şi apoi la 190 grade pentru încă 10 - 15 minute până se rumenesc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi