autor:

strumfii bucatari

» » Dulciuri diverse

Croissant cu nuttela si nuca

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 01 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 01 iunie 2016

Ingrediente
25 gr drojdie proaspătă, 3 linguri zahăr (45 grame), 120 ml lapte cald, 250 g faină, 1/2 linguriţă sare, 150 grame de unt, 150 gr nuttela, 100 gr nuca, 1 lingura stafide, 1 galbenus

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare. Ai nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a pregăti aluatul, dar mult mai mult timp de aşteptare. Le poţi servi cu dulceaţă alături de cafea sau ceai, sau poţi pregăti din ele un sandwich delicios.

Într-un castron faramam drojdia proaspătă şi o amestecam bine cu zahărul, apoi adaugam laptele cald şi se lasă deoparte.

Într-un bol amestecam făina cu sarea, apoi cu untul tăiat cubuleţe şi după ce le-ai amestecat torni amestecul de lapte cu drojdie, rezultând un aluat pe care îl înveleşti într-o folie alimentara şi îl laşi 30 de minute la frigider.

Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi într-o foaie pe care apoi o împătureşti şi o întinzi din nou. Repeţi operaţiunea de împăturire şi întindere a aluatului de 4 ori, apoi înveleşti aluatul din nou într-o folie alimentara şi îl laşi la frigider peste noapte.

Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40 cm pe 25 cm pe care o tai în triunghiuri pentru a le rula apoi în formă de croissant. Amestecam nuttela cu nuca macinata si stafide si umplem croissantele.

Se pun croissantele în tava de cuptor pe o hârtie de copt şi le laşi 2 - 3 ore la temperatura camerei.

Amesteci o lingură de zahăr cu un gălbenuş şi ungi cu o pensulă croissantele înainte de a le băga la cuptor. Le laşi la copt la 230 grade pentru 8 minute şi apoi la 190 grade pentru încă 10 - 15 minute până se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant cu nuttela si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se prepară compoziția de umplutură amestecând

18 voturi    23 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu mere si crema nugat

Clatite cu mere si crema nugat

Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam putin lapte apoi faina si amestecam cu un tel

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 3 linguri zahăr (45 grame)
  • 120 ml lapte cald
  • 250 g faină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150 grame de unt
  • 150 gr nuttela
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura stafide
  • 1 galbenus

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Furnicar