autor:

Dachman Laura

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu peste

Croissant nobil

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 500 gr faina, 300 ml apa calduta, 25 gr zahar, 5 gr drojdie uscata, 2 galbenusuri, 1 lingurita sare, 1 lingura miere, , Pentru umplutura, 100 gr branza cremoasa cu mucegai, 200 gr somon afumat cu alge marine, , lapte, pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant nobil" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon  la cuptor cu salata  a-la Florin

Somon la cuptor cu salata a-la Florin

Condimentati bine somonul dupa care il acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana

3 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Peste cu ghimbir si sos caramel

Peste cu ghimbir si sos caramel

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata

3 voturi    5 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Croissantul tau e nemaipomenit !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Foarte frumoase. Ce are combinatia umpluturii?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Interesant ai combinat ingredientele

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Interesant...si gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • Pentru umplutura
  • 100 gr branza cremoasa cu mucegai
  • 200 gr somon afumat cu alge marine
  • lapte
  • pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Croissantul tau e nemaipomenit !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Racitura de peste