autor:

Anca Rm
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2016

Ingrediente
- 500 gr faina+50 gr faina, - 100 gr zahar pudra, - 150 ml apa, - 1 plic drojdie uscata (10 gr), - 50 gr lapte praf, - un praf de sare, - 250 gr unt gras (85% grasime), - 1 lingurita scortisoara, - coaja razuita de lamaie, - 4 oua, Extra:, - faina pentru presarat pe masa de lucru, - 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta, impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .

Intr-un castron, punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale (este bine daca este la temperature camerei), apa, ouale tcu o furculita, coaja de lamaie si drojdia dizolvata.

Aceste ingrediente eu le amestec cu mana, dar se poate cu o lingura, pana cand avem un aluat compact moale. Cu cat il framantam mai mult, cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic. In functie de cat de mari sunt ouale, si cat de bun este untul, poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina .

Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora.

In acest timp, 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora, scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior, pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul, din nou la frigider pentru 40-60 minute. Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturim la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data, pentru a-i da aluatului inca o ora de odihna.

Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie). O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider, pana cand terminam cu prima.

Intindem in forma de dreptunghi, taiem aluatul in forma triunghiulara, dintr-o jumate de aluat, mie mi-au iesit 12 bucati.

Rasucim aluatul, pentru a obtine croisantele, de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie, s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma.

Asezam croissantele in tava, pe hartie de copt, cu spatiu intre ele, ele vor creste destul de mult.

Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute, inainte de a le baga la cuptor.

Cuptorul trebuie incins la 180 grade C si le vom coace pentru 15-20 minute.

Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Croissante cu crenvursti

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 500 gr faina+50 gr faina
  • - 100 gr zahar pudra
  • - 150 ml apa
  • - 1 plic drojdie uscata (10 gr)
  • - 50 gr lapte praf
  • - un praf de sare
  • - 250 gr unt gras (85% grasime)
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - coaja razuita de lamaie
  • - 4 oua
  • Extra:
  • - faina pentru presarat pe masa de lucru
  • - 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Marinata in stil asiatic pentru miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver