Preparare
Se fierb cartofii in coaja , se curata ,se dau prin masina de tocat ,separate cele doua oua batute cu sare ,piper si chimen macinat/pisat ,ghimbirul dat pe razatoarea mica ,cascavalul ras ,se amesteca pana se incorporeaza toate ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt treptat ,sa obtineti o comozitie mai consistenta( asa ca atunci cand o luati cu furculita sa ramana forma de bastonas sa nu curga . Cu furculita(se da prin pesmet sa nu se lipeasca ) se ia o cantitate din compozitie , se da prin pesmet, o modelati usor in mana si se aseaza in tava in care am pus foaie de copt. Se ung cu ou si se pun la cuptorul preancalzit 20-25 minute , pana se fac aurii .
Se servesc ca aperetiv sau garnitura la friptura .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii