autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Croquembouche

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2009

Ingrediente
Aluat Éclair, •100 ml lapte, •150 ml vin alb (sau apa), •un praf de sare, •1 plic zahar vanilat, •65 gr unt sau margarina Rama, •150 gr faina, cernuta, •4 oua, Umplutura si decor, •2 plicuri pudding (din comert), preparat comform intructiunilor de pe ambalaj, •200 gr zahar, caramelizat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
2. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, vinul, sarea, zaharul si untul/margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
3. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste bilute.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.
4. Pe o farfurie de servire se aseaza, in cerc, un rand de eclere umplute.Se stropesc cu 2 linguri zahar caramelizat, iar deasupra se aseaza inca un rand de eclere.Se repeta straturile pana s-au terminat eclerele (prajitura va trebui sa aiba, in final, forma de con).Se decoreaza prajitura cu zahar caramelizat si se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Croquembouche" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort. Pentru

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort de Valentine's Day

Tort de Valentine's Day

Mod de preparare: 1.Intr-o craticioara, se da apa in clocot.Se ia de pe foc ,se adauga fulgii de

5 voturi    8 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

    Un deliciu!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

    domnule,de regula nu prea prepar dulce,dar aceasta reteta mi se pare ok,drept pentru care am sa o salvez si am sa o prepar.felicitari Laura.

    • Fara foto

      mariana (Bucatar) , 06 noiembrie 2009

      imi place la nebunie ,si nu este dificil de facut

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      foarte buna reteta,chiar daca unele guri rele nu recunosc,indiferent de titlul ei este foarte buna,putea sa se cheme si ,,prajitura delicioasa umpluta cu crema puding,,.felicitari.consider ca orice reteta este binevenita.

    • Fara foto

      lulucea , 08 septembrie 2009

      Stimata doamna Lupean,am trimis si eu multe retete la diferite publicatii,ca si dumneavoastra de altfel,dar in functie de ingediente si modul de preparare,am cautat sa-i dau un titlu pe intelesul tuturor,nu am trimis pe nimeni la internet; Si sa stiti ca nu sunt de loc rautacioasa,la varsta mea,nu-mi permit; In rest ,toate cele bune,pentru dumneavoastra si Laura,daca am suparat,mii de scuze,am crezut ca fac un bine,spunand sa nu se mai foloseasca titluri de retete straine

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      E foarte foarte frumos, Laura, felicitari!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Felicitari reusit croquembouche ! Am un mic comentariu ptr toate doamnele care nu se intereseaza dar au mereu ceva de spus, si de multe ori sunteti destul de rautacioase in comentarii, nu este frumos. Aveti internet folositi-l ptr a aflat tot ce nu cunoasteti - sunt si dictionare on line .....:) Cautati poze cu croquembouce pe net... asa ca mine...ca sa va convingeti ca asa se numeste daca nu credeti....ok?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Aspectuoase. E drept ca sunt eclere de fapt

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Draga lulucea, sa sti ca de aceea i-am dat acest nume retetei deoarece, daca vei cauta pe net vei putea vedea ce este Croquembouche.Am dorit sa incerc si eu sa fac un Croquembouche (dar mai mic).Croquembouche este un desert frantuzesc care este alcatuit din eclere umplute cu crema, pudding etc., lipite impreuna in forma de con, apoi decorate dupa fantezia fiecaruia cu zahar caramel, ciocolata topita, alune,fructe uscate etc.Asa ca sa sti ca nu era mai bine daca reteta era numita ECLERE (dupa cum crezi tu) pentru ca atunci puteam doar sa pun vreo 2-3 eclere pe o farfurie si se le decorez cu frisca si ciocolata.

    • Fara foto

      lulucea , 30 august 2009

      Era mai bine,daca aceasta reteta,se numea ECLERE,pentru ca intradevar,sunt niste eclere,chiar daca reteta este putin modificata.Eu personal,sunt impotriva acestor titluri de prajituri,sau mancaruri,sofisticate,care,dupa cititul ingredientelor,vezi,ca de fapt este o reteta foarte simpla,pe care toate gospodinele o stiu

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Yammiii,yammiii,cred ca sunt un deliciu,mai ales daca mai pui si o cupa de inghetata,cred ca sunt un deliciu,felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Yammi-yammi ce bun e !!! Cu niste frisca langa el, la servire, o bunatate !!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Foarte interesant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluat Éclair
  • •100 ml lapte
  • •150 ml vin alb (sau apa)
  • •un praf de sare
  • •1 plic zahar vanilat
  • •65 gr unt sau margarina Rama
  • •150 gr faina
  • cernuta
  • •4 oua
  • Umplutura si decor
  • •2 plicuri pudding (din comert)
  • preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • •200 gr zahar
  • caramelizat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu!!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Foi de tort usoare