Ingrediente
300 gr.faina, 125 gr.unt topit, 2 galbenusuri ou, 1 ou intreg, 120 gr.zahar, sare, 1 lingurita praf copt., gem dupa preferinte.
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
76 voturi
Mod de preparare
Intre timp se incalzeste bine cuptorul si se unge bine tava doar cu unt.(fara faina).
De obicei se foloseste o tava pt.tarta dar se poate pune si in alte forme dar nu cea pt.chec.
Dupa ce ati scos aluatul de la frigider se intinde cu sucitorul cat sa devina un pic mai moale apoi se aseaza in tava si se intinde cu mainile,lasand un bord mai ridicat astfel incat sa nu curga gemul.
dupa ce aluatul a fost bine intins in tava.(mai bine sa fie in pic mai gros),se pune gemul dar nu foarte mult pt.ca aluatul se va inmuia apoi din aluatul ramas se fac niste fasii si se pun peste tarta cu gem dintr-un capat in altul pe diagonala astfel incat sa obtinem niste romburi,si se pune la cuptor pt.aprox.15-20min la 180°.
Va doresc pofta buna!
Maria Ianau , 23 ianuarie 2014
ma pregatesc mai demult sa fac,stiu ca este buna,dar nu ma incumet ca sunt cam plinuta
Kati Sami , 22 noiembrie 2013
Am facut-o! e foarte buna!multumesc!
brava , 04 iulie 2013
super gustoasa!!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Super !
Cobra D , 02 mai 2010
e delicioasa.eu una am probat-o...esti tare costy!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010
Suna tare bine...