autor:

costy hunny

» » Prajituri

Crostata cu gem (tarta)

Autor: costy hunny (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy hunny (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
300 gr.faina, 125 gr.unt topit, 2 galbenusuri ou, 1 ou intreg, 120 gr.zahar, sare, 1 lingurita praf copt., gem dupa preferinte.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

76 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele repede,repede, se acopera cu folie de nailon si se lasa la frigider aprox.1h.
Intre timp se incalzeste bine cuptorul si se unge bine tava doar cu unt.(fara faina).
De obicei se foloseste o tava pt.tarta dar se poate pune si in alte forme dar nu cea pt.chec.
Dupa ce ati scos aluatul de la frigider se intinde cu sucitorul cat sa devina un pic mai moale apoi se aseaza in tava si se intinde cu mainile,lasand un bord mai ridicat astfel incat sa nu curga gemul.
dupa ce aluatul a fost bine intins in tava.(mai bine sa fie in pic mai gros),se pune gemul dar nu foarte mult pt.ca aluatul se va inmuia apoi din aluatul ramas se fac niste fasii si se pun peste tarta cu gem dintr-un capat in altul pe diagonala astfel incat sa obtinem niste romburi,si se pune la cuptor pt.aprox.15-20min la 180°.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu gem (tarta)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Lucia Gita , 29 ianuarie 2015

    da,este ft buna:))

  • Ghiorhe Sita , 09 ianuarie 2015

    este foarte bun

  • Patri Patrisia , 16 iunie 2014

    o sa incerc si eu ! sa vedem daca o saimi iese ! :)

    • Maria Ianau , 23 ianuarie 2014

      ma pregatesc mai demult sa fac,stiu ca este buna,dar nu ma incumet ca sunt cam plinuta

    • Kati Sami , 22 noiembrie 2013

      Am facut-o! e foarte buna!multumesc!

    • brava , 04 iulie 2013

      super gustoasa!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Super !

    • Cobra D , 02 mai 2010

      e delicioasa.eu una am probat-o...esti tare costy!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Suna tare bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

76 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.faina
  • 125 gr.unt topit
  • 2 galbenusuri ou
  • 1 ou intreg
  • 120 gr.zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf copt.
  • gem dupa preferinte.

Raporteaza reteta

Retete
de costy hunny
Ciambelone(chec...)

Ciambelone(chec...)

Se amesteca toate ingredientele in afara de cacao(fara ca ouale sa fie batute separat spuma)dupa

9 voturi    12 comentarii
20 min
Prajituri
Polpettone(rulada cu carne)

Polpettone(rulada cu carne)

In primul rand pune varza(spanacul sau brocoletti)la fiert si apoi la scurs. Se amesteca carnea

23 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Se amesteca urda cu zaharul si se lasa la frigider cateva ore,apoi se adauga zaharul vanilat,esenta

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

brava

super gustoasa!!!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu nuca si bezea