autor:

costy hunny

» » Prajituri

Crostata cu gem (tarta)

Autor: costy hunny (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy hunny (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
300 gr.faina, 125 gr.unt topit, 2 galbenusuri ou, 1 ou intreg, 120 gr.zahar, sare, 1 lingurita praf copt., gem dupa preferinte.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

57 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele repede,repede, se acopera cu folie de nailon si se lasa la frigider aprox.1h.
Intre timp se incalzeste bine cuptorul si se unge bine tava doar cu unt.(fara faina).
De obicei se foloseste o tava pt.tarta dar se poate pune si in alte forme dar nu cea pt.chec.
Dupa ce ati scos aluatul de la frigider se intinde cu sucitorul cat sa devina un pic mai moale apoi se aseaza in tava si se intinde cu mainile,lasand un bord mai ridicat astfel incat sa nu curga gemul.
dupa ce aluatul a fost bine intins in tava.(mai bine sa fie in pic mai gros),se pune gemul dar nu foarte mult pt.ca aluatul se va inmuia apoi din aluatul ramas se fac niste fasii si se pun peste tarta cu gem dintr-un capat in altul pe diagonala astfel incat sa obtinem niste romburi,si se pune la cuptor pt.aprox.15-20min la 180°.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu gem (tarta)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Clatite umplute cu crema de casa

Clatite umplute cu crema de casa

Intr-un castron puneti faina cernuta, sarea, ouale, uleiul,amestecati usor si turnati treptat,treptat

16 voturi    14 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Gita , 29 ianuarie 2015

    da,este ft buna:))

  • Fara foto

    Ghiorhe Sita , 09 ianuarie 2015

    este foarte bun

  • Fara foto

    Patri Patrisia , 16 iunie 2014

    o sa incerc si eu ! sa vedem daca o saimi iese ! :)

    • Fara foto

      Maria Ianau , 23 ianuarie 2014

      ma pregatesc mai demult sa fac,stiu ca este buna,dar nu ma incumet ca sunt cam plinuta

    • Fara foto

      Kati Sami , 22 noiembrie 2013

      Am facut-o! e foarte buna!multumesc!

    • Fara foto

      brava , 04 iulie 2013

      super gustoasa!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Super !

    • Fara foto

      Cobra D , 02 mai 2010

      e delicioasa.eu una am probat-o...esti tare costy!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Suna tare bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

57 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.faina
  • 125 gr.unt topit
  • 2 galbenusuri ou
  • 1 ou intreg
  • 120 gr.zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf copt.
  • gem dupa preferinte.

Raporteaza reteta

Retete
de costy hunny
Ciambelone(chec...)

Ciambelone(chec...)

Se amesteca toate ingredientele in afara de cacao(fara ca ouale sa fie batute separat spuma)dupa

9 voturi    12 comentarii
20 min
Prajituri
Polpettone(rulada cu carne)

Polpettone(rulada cu carne)

In primul rand pune varza(spanacul sau brocoletti)la fiert si apoi la scurs. Se amesteca carnea

23 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Se amesteca urda cu zaharul si se lasa la frigider cateva ore,apoi se adauga zaharul vanilat,esenta

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

brava

super gustoasa!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose de cacao cu bezea