autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cruditati cu sos de iaurt

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
500 g castraveti, 150 g telina (tulpini), 200 g ciuperci, 300 g ridiche neagra, 1 legatura ridichi de luna (rosii), 200 g ardei gras (galben), 8 felii de paine, 30 g unt, 200 g smantana, 2 iaurturi (a 150 g), 2-3 linguri zeama de lamaie, sare, piper, 1 lingurita zahar, 1 legatura de verdeata., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Castravetii, telina si ciupercile se taie felii, ridichea neagra se da pe razatoare, ridichile rosii se taie in opt, iar ardeiul se taie cubulete. Painea, fara coaja, se taie si ea cubulete mici si se prajeste in untul incins, pana ce se rumeneste bine. Se pun toate legumele si painea pe un platou mare si se servesc cu sosul preparat din smantana si iaurt, amestecate cu verdeata tocata, sare, piper, zahar si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cruditati cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi noi

Cartofi noi

Se curata cartofii,mararul,se spala.Cartofii se preseaza intr-un prosop,se frig in uleiul de palmier,se

1 vot    3 comentarii
1h
Aperitive
Ciupercute umplute cu mix de legume

Ciupercute umplute cu mix de legume

1.Ciupercile spalate,curatate si zvantate li se indeparteaza piciorusele apoi se stropesc bine in

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Imi place mult ce ai facut tu aici dar eu as renunta la smantana....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Pare interesant.voi incerca si eu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Sunt minunate salatele astea. Si eu amstec smantana cu iaurt

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      La salate mereu adaug iaurt,dar de iaurt cu smantana amestecat,nu am folosit pana acum,pare interesanta reteta.

    • Stanciulescu Alina

      Stanciulescu Alina (Maestru bucatar) , 03 septembrie 2009

      Interesant :-? nu prea am mancat salate de genul acesta dar suna delicios si pare usor de gatit :D Cu sigurantza o sa o incerc!

    • Fara foto

      valentina ionita , 24 iunie 2009

      Imi plac mult acest gen de salate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 500 g castraveti
  • 150 g telina (tulpini)
  • 200 g ciuperci
  • 300 g ridiche neagra
  • 1 legatura ridichi de luna (rosii)
  • 200 g ardei gras (galben)
  • 8 felii de paine
  • 30 g unt
  • 200 g smantana
  • 2 iaurturi (a 150 g)
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura de verdeata.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Imi place mult ce ai facut tu aici dar eu as renunta la smantana....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate