autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cruditati cu sos de iaurt

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
500 g castraveti, 150 g telina (tulpini), 200 g ciuperci, 300 g ridiche neagra, 1 legatura ridichi de luna (rosii), 200 g ardei gras (galben), 8 felii de paine, 30 g unt, 200 g smantana, 2 iaurturi (a 150 g), 2-3 linguri zeama de lamaie, sare, piper, 1 lingurita zahar, 1 legatura de verdeata., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Castravetii, telina si ciupercile se taie felii, ridichea neagra se da pe razatoare, ridichile rosii se taie in opt, iar ardeiul se taie cubulete. Painea, fara coaja, se taie si ea cubulete mici si se prajeste in untul incins, pana ce se rumeneste bine. Se pun toate legumele si painea pe un platou mare si se servesc cu sosul preparat din smantana si iaurt, amestecate cu verdeata tocata, sare, piper, zahar si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cruditati cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele de legume cu ciuperci

Chiftele de legume cu ciuperci

Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in

7 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive
Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir

Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir

Preparare Se fierb cartofii in coaja , se curata ,se dau prin masina de tocat ,separate cele doua

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Imi place mult ce ai facut tu aici dar eu as renunta la smantana....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Pare interesant.voi incerca si eu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Sunt minunate salatele astea. Si eu amstec smantana cu iaurt

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      La salate mereu adaug iaurt,dar de iaurt cu smantana amestecat,nu am folosit pana acum,pare interesanta reteta.

    • Stanciulescu Alina

      Stanciulescu Alina (Maestru bucatar) , 03 septembrie 2009

      Interesant :-? nu prea am mancat salate de genul acesta dar suna delicios si pare usor de gatit :D Cu sigurantza o sa o incerc!

    • Fara foto

      valentina ionita , 24 iunie 2009

      Imi plac mult acest gen de salate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 500 g castraveti
  • 150 g telina (tulpini)
  • 200 g ciuperci
  • 300 g ridiche neagra
  • 1 legatura ridichi de luna (rosii)
  • 200 g ardei gras (galben)
  • 8 felii de paine
  • 30 g unt
  • 200 g smantana
  • 2 iaurturi (a 150 g)
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura de verdeata.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Imi place mult ce ai facut tu aici dar eu as renunta la smantana....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sufleu de dovlecel