autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crumble cu mere

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
- 5 mere medii, - 50g de zahăr, - 200g făină, - 150g margarină, - 1 baton de scorţişoară sau 1 linguriță de praf de scorțișoară, - 1 plic zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Merele se înnăbuşesc 30 de minute la foc mic cu 175 de grame de zahăr, zahărul vanilat şi batonul de scorţişoară (se amestecă din timp în timp cu o lingură de lemn). După ce se răcesc, se așează într-un vas termorezistent uns cu unt (iena sau ceramică).
Pentru aluat, se amestecă margarina cu făina și 75 de grame de zahăr. Nu trebuie să obțineți o compoziție omogenă, ci mai degrabă un amestec asemănător cu firimiturile de pâine. Aluatul se presară peste mere. Se coace la cuptorul preîncălzit la 150oC până când crusta capătă o culoare maronie uniformă.
Acest desert delicios se poate servi simplu sau cu frișcă sau înghețată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Incepem cu umplutura: Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Crumble cu turta dulce, mere si pere

Crumble cu turta dulce, mere si pere

Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    E o idee minunata. Cred ca se poate adauga si gem sau dulceata de visine pentru asect.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 5 mere medii
  • - 50g de zahăr
  • - 200g făină
  • - 150g margarină
  • - 1 baton de scorţişoară sau 1 linguriță de praf de scorțișoară
  • - 1 plic zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

E o idee minunata. Cred ca se poate adauga si gem sau dulceata de visine pentru asect.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos