Crumble cu turta dulce, mere si pere

Se spala merele si perele si se usuca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crumble cu turta dulce, mere si pere

Ingrediente

  • 3 mere
  • 2 pere
  • 300 gr turta dulce
  • 4 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 30 ml coniac
  • Scortisoara
  • Coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete.

Se amesteca merele si perele cu scortisoara pudra, 100 gr zahar, coaja rasa de portocala cu coniacul si se dau la cuptor.

Se farmiteaza turta dulce.

Se bat albusurile cu zaharul ramas pana ajung la consistenta unei bezele.

Se amesteca turta dulce farmitata cu o parte din bezea.

Se scoate vasul in care s-au copt merele si se pune deasupra turta dulce amestecata cu bezea.

Se tine la cuptor 10 minute, apoi se pune deasupra restul de bezea si se mai tine inca 10 minute.

Desertul se poate servi cald sau la temperatura camerei.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta