autor:

Anca Rm

» » Cocktailuri si lichioruri

Cruson de gutui

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
2 gutui potrivit de mari, 300 g miere sau zahăr, 2 linguri zeamă de lămâie, 4 linguri vin alb sec sau roze, 2-3 bucati anason stelat, 750 ml apă, 125 ml coniac sau gin

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele si se taie in 4. Se curata de seminte si de toata partea tare din jurul semintelor, apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie.



Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3 litri; se adauga mierea, sau zaharul (se pot pune de amandoua) si vinul, apoi se amesteca usor si se pune pe foc. Dupa primul clocot, se pun bucatile de gutuie care se fierb la fo mic cam 20-30 minute, cu oala acoperita. Feliile de gutuie se scot si se pun in pahare, iar sucul in care au fiert se acopera si se lasa sa se raceasca . Se adauga coniacul sau ginul si se toarna peste mere in pahare sau in carafe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cruson de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Suc de zmeura

Suc de zmeura

Zmeura o spalam si o scurgem de apa. O bagam la blender si o zdrobim. Trecem printr-o sita ca sa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Cocktailuri si lichioruri
Caipiroska cu mure

Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime

2 voturi    0 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Madalina Ciascai , 02 mai 2014

    Atentie! Mierea ce este pusa de la inceput, daca fierbe devine toxica organismului

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 gutui potrivit de mari
  • 300 g miere sau zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri vin alb sec sau roze
  • 2-3 bucati anason stelat
  • 750 ml apă
  • 125 ml coniac sau gin

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

21 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Cum se prepară vișinata Cum se prepară vișinata

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare

32 voturi    16 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Vin fiert exotic