autor:

Fara foto

» » Cocktailuri si lichioruri

cruson

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1/2 kg fructe (portocale, zmeura, fragi, capsuni, caise etc., 100-300 g zahar, 2 1/4 l vin, sifon sau sampanie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Crusonul este o bautura slab alcoolizata, preparata numai din vinuri naturale din struguri, in care se adauga fructe, ca: portocale, zmeura, fragi, capsune, caise, etc.Fructele (cca 1/2 kg) se presara cu 100-300 g zahar (care prin topire le extrage zeama si le moaie) se toarna putin vin (1/4 l )si, eventual, un paharel de lichior triplusec sau cu aroma fructului.Dupa cca 2 ore, se adauga 1-2 l vin cu care se amesteca.In pahare se pune sifon (sau vin spumos, sampanie in loc de sifon) 1/4 sau 1/2 din capacitatea paharului, completind cu vin (in care au fost macerate fructele).In vin se pot lasa fructele, iar daca s-au inmuiat prea mult, se pot inlocui cu altele proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "cruson" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Cruson de gutui

Cruson de gutui

Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele si se taie in 4. Se curata

0 voturi    1 comentariu
20 min
Cocktailuri si lichioruri
Chimion secuiesc

Chimion secuiesc

Fierbem 2 linguri mari de chimen in 250 ml apa si lasam sa clocoteasca aproximativ 15 minute, apoi

8 voturi    0 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg fructe (portocale
  • zmeura
  • fragi
  • capsuni
  • caise etc.
  • 100-300 g zahar
  • 2 1/4 l vin
  • sifon sau sampanie.

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

20 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

21 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Cum se prepară vișinata Cum se prepară vișinata

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare

32 voturi    16 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Margarita Texas