Crutoane cu ciperci şi ouă cu sos de vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 sticlă devin roşu
  • 2 ceşti de supă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 fir de ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 ciuperci medii
  • 1 ceapă mică
  • 5 felii de bacon
  • 2 lingură de unt
  • 1 lingură de făina
  • 4 felii de pâine
  • 4 ouă
  • 1crenguţă de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • piper.

Mod de preparare

Se fierbe vinul cu supa şi când începe să fiarbă se dă drumul la ouă. Când sunt închegate ouăle se scot pe o farfurie.

După ce se scot ouăle se adaugă zarzavatul mărunţit, usturoiul, cimbrul şi dafinul. După ce se fierbe zarzavatul se adaugă 1 lingură de unt amestecat cu o lingură de faină, se lasă să dea câteva clocote apoi se strecoară, iar sosul de vin se mai fierbe până capătă consistenţa unui sirop.

Se taie baconul se pune într-o tigaie încinsă şi se prăjeşte, se adaugă o ceapă mică tocată mărunt, apoi ciupercile şi se piperează.

Feliile de pâine se prăjesc într-o lingură de unt. Pe crutoanele rezultate se montează ouăle şi ciupercile care se stropesc cu sos de vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise