autor:

Fara foto

» » Aperitive

Crutoane cu ciperci şi ouă cu sos de vin

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 mai 2011

Ingrediente
1 sticlă devin roşu, 2 ceşti de supă, 1 morcov, 1 ceapă, 1 fir de ţelină, 2 căţei de usturoi, 6 ciuperci medii, 1 ceapă mică, 5 felii de bacon, 2 lingură de unt, 1 lingură de făina, 4 felii de pâine, 4 ouă, 1crenguţă de cimbru, 1 foaie de dafin, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe vinul cu supa şi când începe să fiarbă se dă drumul la ouă. Când sunt închegate ouăle se scot pe o farfurie.

După ce se scot ouăle se adaugă zarzavatul mărunţit, usturoiul, cimbrul şi dafinul. După ce se fierbe zarzavatul se adaugă 1 lingură de unt amestecat cu o lingură de faină, se lasă să dea câteva clocote apoi se strecoară, iar sosul de vin se mai fierbe până capătă consistenţa unui sirop.

Se taie baconul se pune într-o tigaie încinsă şi se prăjeşte, se adaugă o ceapă mică tocată mărunt, apoi ciupercile şi se piperează.

Feliile de pâine se prăjesc într-o lingură de unt. Pe crutoanele rezultate se montează ouăle şi ciupercile care se stropesc cu sos de vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane cu ciperci şi ouă cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rosii umplute cu oua

Rosii umplute cu oua

Spalam rosiile,taiem la fiecare partea de sus,cu o lingurita scoatem pulpa din rosie si o tocam.Rosiile

10 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Mancare evreiasca - Salata de oua

Mancare evreiasca - Salata de oua

Ouale fierte se taie marunt sau se zdrobesc cu furculita, taiem marunt ceapa. Amestecam ouale cu

5 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 sticlă devin roşu
  • 2 ceşti de supă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 fir de ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 ciuperci medii
  • 1 ceapă mică
  • 5 felii de bacon
  • 2 lingură de unt
  • 1 lingură de făina
  • 4 felii de pâine
  • 4 ouă
  • 1crenguţă de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Frittata cu sunca si ardei