autor:

Fara foto

» » Aperitive

Crutoane cu ciperci şi ouă cu sos de vin

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 mai 2011

Ingrediente
1 sticlă devin roşu, 2 ceşti de supă, 1 morcov, 1 ceapă, 1 fir de ţelină, 2 căţei de usturoi, 6 ciuperci medii, 1 ceapă mică, 5 felii de bacon, 2 lingură de unt, 1 lingură de făina, 4 felii de pâine, 4 ouă, 1crenguţă de cimbru, 1 foaie de dafin, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe vinul cu supa şi când începe să fiarbă se dă drumul la ouă. Când sunt închegate ouăle se scot pe o farfurie.

După ce se scot ouăle se adaugă zarzavatul mărunţit, usturoiul, cimbrul şi dafinul. După ce se fierbe zarzavatul se adaugă 1 lingură de unt amestecat cu o lingură de faină, se lasă să dea câteva clocote apoi se strecoară, iar sosul de vin se mai fierbe până capătă consistenţa unui sirop.

Se taie baconul se pune într-o tigaie încinsă şi se prăjeşte, se adaugă o ceapă mică tocată mărunt, apoi ciupercile şi se piperează.

Feliile de pâine se prăjesc într-o lingură de unt. Pe crutoanele rezultate se montează ouăle şi ciupercile care se stropesc cu sos de vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane cu ciperci şi ouă cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Hremzli ca in Maramures

Hremzli ca in Maramures

Se curata cartofii si se dau prin razatoare. Peste cartofi se adauga ouale, faina, sare si piper.

4 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu oua
Salata de oua cu cartofi

Salata de oua cu cartofi

Dupa ce au fiert cartofii in coaja si ouale, le lasam sa se racoreasca si preparam sosul de maioneza.

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 sticlă devin roşu
  • 2 ceşti de supă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 fir de ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 ciuperci medii
  • 1 ceapă mică
  • 5 felii de bacon
  • 2 lingură de unt
  • 1 lingură de făina
  • 4 felii de pâine
  • 4 ouă
  • 1crenguţă de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulada cu mac si sunca