BLAT:separi albisurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugi treptat peste galbenusurile frecate spuma,apa fiarta,amidonul,coaja rasa de lamaie si faina in ploaie.Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dai la cuptor 20min,pana se rumeneste blatul.SIROPUL:dizolvi cacaoa intr-o cana de lapte,adaugi laptele ramas,zaharul si zaharul vanilat si pui pe foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa putin compozitia.Cand clocoteste adaugi untul taiat cubulete si amesteci pana se topeste.Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit il tai patrate cu un cutit trecut mereu prin apa rece.Pui fiecare bucatica de blat in sirop si o lasi un minut,sa se insiropeze bine.Scoti si pui pe un platou sa se scurga putin apoi tavalesti prin cocos fiecare prajitura

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii