autor:

miha

» » Prajituri

cubulete insiropate cu cocos

Autor: miha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
pentru blat:8oua,1cana si jumatate faina,1cana si jumatate zahar2lingurite amidon alimentar,3linguri apa fiarta,coaja rasa a unei lamaipentru glazura:4cani de lapte, zahar,1pachet unt, cacaoa neagra,1esenta vanilie,200gr nuca de cocos mai mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

BLAT:separi albisurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugi treptat peste galbenusurile frecate spuma,apa fiarta,amidonul,coaja rasa de lamaie si faina in ploaie.Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dai la cuptor 20min,pana se rumeneste blatul.SIROPUL:dizolvi cacaoa intr-o cana de lapte,adaugi laptele ramas,zaharul si zaharul vanilat si pui pe foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa putin compozitia.Cand clocoteste adaugi untul taiat cubulete si amesteci pana se topeste.Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit il tai patrate cu un cutit trecut mereu prin apa rece.Pui fiecare bucatica de blat in sirop si o lasi un minut,sa se insiropeze bine.Scoti si pui pe un platou sa se scurga putin apoi tavalesti prin cocos fiecare prajitura
Daca ti-a placut reteta noastra "cubulete insiropate cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec (2 buc.)

Chec (2 buc.)

Separăm gălbenușurile de albușuri.Apoi batem albușurile cu cele 22 lg. de zahăr spumă.După

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Caise aromate sub capac cu sos de caramel

Caise aromate sub capac cu sos de caramel

1. Incalzeste cuptorul la 180°. 2. Pentru prepararea topping-ului, amesteca faina cu praful de

2 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte gustoase!

  • miha

    miha (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    nu stiu cum ies insiropate direct in tava,nu am incercat,nu este o idee rea,numai sa nu fie tava prea mare sau blatul prea inalt si sa nu acopere siropul blatul si sa nu se inmoaie pana in interior blatul

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Arata bine si cred ca sunt foarte bune.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      dar nu se poate insiropa direct in tava ,ca un blat de tort ?asta ca sa scurtezi manopera(manevrarea de 2 ori a fiecarei bucati )

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Mmmm......ce bine arata,dar siropul nu se poate face cacao?Sunt alergica la cacao,ciocolata......

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      mmmmmmmmmmmmm ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:8oua,1cana si jumatate faina,1cana si jumatate zahar2lingurite amidon alimentar,3linguri apa fiarta,coaja rasa a unei lamaipentru glazura:4cani de lapte, zahar,1pachet unt, cacaoa neagra,1esenta vanilie,200gr nuca de cocos mai mare

Raporteaza reteta

Retete
de miha
Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert intr-o oala cu apa,sare si

29 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Se pun pulpele de pui intr-un vas termorezistent.Condimentul de pui se amesteca cu 2linguri de ulei

14 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tort cu mere si mascarpone

Tort cu mere si mascarpone

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat

41 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Broscute