autor:

Lia Maria

» » Retete vegetariene

Cuburi concentrate de legume

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Ingrediente
Cubuletele sunt foarte bune, inlocuesc cu succes pulberea deVegheta, gasita in comert, este un preparat natural si fara conservanti., 2 kg morcovi, ½ kg patrunjel radacina, ½ kg telina radacina, ½ kg pastarnac radacina, 2 legaturi Frunze de arpagic, 250g ulei de masline, 2 linguri sare mare, 1 lingura piper alb macinat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

58 voturi

Mod de preparare

Am curatat legumele, le-am taiat felii (inafara de frunzele de arpagic)si le-am pus la fiert, la abur, pentru 15’. Cand sau racit le-am tocat bine, cu robotul de bucatarie, am spalat si taiat marunt arpagicul, le-am amestecat, am pus uleiul, sarea si piperul si am omogenizat foarte bine compozitia.
Am uns formele cu putin ulei de masline dupa care le-am umplut si le-am dat la congelator. A doua zi, am indepartat formele, iar cuburile le-am impartit in 7 pungi pentru congelator. Cand am nevoie, scot o punga din congelator, imi iau 1-2 cuburi, dupa care leg punga si o pun inapoi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi concentrate de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 51 comentarii

  • RUXI , 18 iulie 2019

    La ce imi trebuie cubulete,vegeta sau Maggi,cand legumele se gasesc tot timpul anul proaspete in magazine?

  • Dragoş Chiotoroiu , 29 martie 2015

    inteleg ca voi faceti supa la 50 C, sa ramana totul in stare buna.

  • Nesu Daniela , 18 noiembrie 2014

    da... numai ca vor fi scoase mai greu din forme.

    • Nesu Daniela , 18 noiembrie 2014

      Rita Ilieş sau pastrezi formele de la cutiile cu bomboane....

    • Alina Marcu , 17 noiembrie 2014

      O idee buna,dar de ce trebuie fierte? Parerea mea este ca isi pierde gustul prin fierbere....

    • Tudorita Luca , 17 noiembrie 2014

      Eu umplu borcanele cu rosii taiate si le fierb 30 de minute .Nu pun nimic.Sunt foarte bune doar ca odata desfacut borcanul trebuie consumat tot.

    • Vovo-Silvia Carmen Cantacuzu , 24 octombrie 2014

      am facut si eu acest amestec......morcov, telina , albitura , patrunjel , ardei gras , ceapa , gogosar , conopida , o varza mica , dovlecel , sfecla rosie , frunze de telina , patrunjel , marar , leustean....TOATE DATE PRIN MASINA DE TOCAT.......le-am amestecat pe toate.......am pus in pungi micute si le-am tasat cat mai plat cu putinta ca sa se rupa usor.....si apoi le-am asejat intr_o tava in lada frigorifica......va rog sa ma credeti pe cuvant ca rup cate o bucatica si o pun in ciorbe sau supe in loc de vegeta.....le da gust bun si nu-mi mai este frica de sare........

    • Balazs Iosif , 26 iulie 2014

      Da cred cai mai curat si mai bun(sanatos) ca vegeta din magazin.Am sa incerc si eu in toamna.

    • Viorel Vio , 26 iulie 2014

      Gheorghe Achim Carnea proaspata! Nici vegeta n-are carne! :))

    • Moldvai Ildiko , 02 iulie 2014

      La 70*C vitamina C se descompune !!!......se pierde si acidul folic !!!

    • Cornelia Bujor , 02 iulie 2014

      Pentru cantitati mai mari, pastrezi proportia, fara arpagic si ulei, le pui in borcane sterilizate, le infiletezi, si le fierbi la bain-marine o ora, asta pentru supe, iar pentru ciorbe, zarzavatului i se adauga rosii. Se mai pun frunze de telina, am sa incerc anul asta si cu frunze de leustean la cel cu rosii. Nu se pune conservant, nici aspirina. Tine perfect si 2 ani. Tot asa conserv rosiile. Le tai in 4 pe cele mari, in doua pe cele mici, le pun in borcane sterilizate si le presez putin su umplu cat mai mult borcanul(de 800 sau 400 gr.).Uneori le curat de coaja, alteori nu. Peste rosii pun o lingura rasa de sare grunjoasa la borcanul de 800gr. completez cu apa, infiletez si fierb o ora la bain-marine.La fel fara conservant sau aspirina. Mai am si-acum de anul trecut.

    • Rita Ilieş , 01 iulie 2014

      Folosește tăvițe pentru cuburi de gheață. Se găsesc în Hypermarketuri. :)

    • Rita Ilieş , 01 iulie 2014

      Le fierbe la ABUR, deci proprietățile rămân ca și cum le-ar fi fiert direct în mâncare!

    • Alina_Gogosanu

      Alina_Gogosanu (Bucatar) , 12 martie 2014

      2kg sau 2000g?:))

    • Cristina Petreus , 16 februarie 2014

      da... numai ca vor fi scoase mai greu din forme.

    • Mariana Canalas , 13 februarie 2014

      unde se gasesc aceste forme? multumesc!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2014

      My Fancy Cake,dupa fierbere se strecoara supa prin sita fina(strecuratoare marunta) si optii o supa foarte aromata si perfect clara . Spor la preparat si pofta la mancat !

    • My Fancy Cake

      My Fancy Cake (Chef de cuisine) , 01 februarie 2014

      Aceste cuburi schimba culoarea supei? Sau ramane clara?

    • Dena Toderasului Mocanului , 31 ianuarie 2014

      .

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2014

      Scuze pentru faptul ca nu am specificat exact toate cantitatile ingredientelor ! Acum am rectificat :) Va multumesc tuturor pentru interes ! Zi buna tuturor !

    • Lia Maria Grozi , 31 ianuarie 2014

      Scuze pentru faptul ca nu am specificat exact toate cantitatile ingredientelor ! Acum am rectificat :) Va multumesc tuturor pentru interes ! Zi buna tuturor !

    • Baciuc Claudiu , 30 ianuarie 2014

      da... numai ca vor fi scoase mai greu din forme.

    • Ostafi Nicolae , 01 octombrie 2013

      da... numai ca vor fi scoase mai greu din forme.

    • Silvia Pascu , 01 octombrie 2013

      da... numai ca vor fi scoase mai greu din forme.

    • Nicolau Razvan , 01 octombrie 2013

      bine ar fi sa nu mai fierbi nimic inainte,le toci,le pui in forme sau in pungute cum vrei tu si apoi le congelezi.rezultatul este mult mai bun

    • Hilde Natu , 01 octombrie 2013

      pai vezi si tu proportia, la 2 kg. de morcovi cum sa pui jumatate de radacina de patrunjel, telina, pastarnac ???

    • lica sorina (Maestru bucatar) , 01 octombrie 2013

      Eu in loc de ulei de masline am adaugat grasime topita de gaina.

    • Gheorghe Achim , 01 octombrie 2013

      da... numai ca vor fi scoase mai greu din forme.

    • David Daniela , 01 octombrie 2013

      telina,patrunj.si pastarn.jumate de radacina sau jumate de kg?

    • Maria Miclea , 01 octombrie 2013

      multumim este o idee buna!!!o sa fac si eu.

    • Petronela Duta , 01 octombrie 2013

      MERG SI FARA ULEI?

    • Olguta Gheorghe , 01 octombrie 2013

      buna idee ,am sa fac si eu

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

      Foarte ingenios! Bravooooo!

    • ANCA

      ANCA (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2013

      interesant,super idee am sa fac si eu multumim pentru reteta

    • iri nuca

      iri nuca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Si fara E-uri !!!! Trebuie sa fac si eu !!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Felicitari pentru idee!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Interesant!Eu cred ca se mentin mai bine nutrientii daca vidam in pungi aceste cubulete si apoi la congelator!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      Aromate, naturale si foarte practice.Felicitari pentru idee.

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Buna idee!!! Felicitari!!!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      bravo felicitari pentru retea

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Fetelor va multumes frumos pentru cuvintele si aprecierile voastre. Cat despre forme...gasiti de la cutiile de bomboane la tavitele pentru cuburi de gheta ce se gasesc la fiecare frigider. Oricum ele nu trebue sa fie neaparat cuburi, pot fi inimioare, romburi etc. Va doresc spor la treaba !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Felicitãri!!!

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Fetelor forma este de la cutia de bomboane ;) , deci se gaseste.

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Extraordinar !!! Felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Draga Lia, felicitari! Nu stiu daca gasesc asa niste forme, dar am sa caut. Ideea ta e foarte buna.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      O idee demna de retinut. Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      O idee de nota 10 , o voi pregati si eu dupa ce imi voi face "aprovizionarea "cu legume. Felicitari Lia !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      O idee minunata;trebuie neaparat sa fac;dar va trebui sa renunt la pastirnac.Aici,nu am nici radacina de patrunjel,dar inlocuiesc cu frunze.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Bravo, naţiune, faină treabă!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      ce idee buna, am salvat sa o incerc si eu

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Foarte interesanta ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

58 voturi

Ingrediente

  • Cubuletele sunt foarte bune
  • inlocuesc cu succes pulberea deVegheta
  • gasita in comert
  • este un preparat natural si fara conservanti.
  • 2 kg morcovi
  • ½ kg patrunjel radacina
  • ½ kg telina radacina
  • ½ kg pastarnac radacina
  • 2 legaturi Frunze de arpagic
  • 250g ulei de masline
  • 2 linguri sare mare
  • 1 lingura piper alb macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

RUXI

La ce imi trebuie cubulete,vegeta sau Maggi,cand legumele se gasesc tot timpul anul proaspete in magazine?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bruschette Pomodoro