Ingrediente
Blatul:100g faina,150g zahar,50g miez de nuca,, 2 oua,o jumatate plic praf de copt,2 linguri de apa, Crema:20g amidon,130g zahar,130g unt moale,300ml frisc lichida, Glazura:100g ciocolata amara,50g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam galbenusurile,cu zaharul si adaugam si cele 2 linguri de apa pana devin o crema omogena si spumoasa;Intr-un alt bol batem albusurile spuma si le adaugam in mai multe reprize peste compozitia de galbenusuri,amestecand cu grija,cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza bine;Adaugam nucile macinate,faina cernuta amaestecata cu praful de copt;Omogenizam totuyl si turnam compozitia intr-o tava patrata tapetatata cu hartie de copt;Eu am folosit o tava 23x23x4;
Crema:Intr-.o craticiora amestecam frisca lichida cu amidonul,punem craticioara pe foc,flacara moderata si fierbem pana incepe sa se ingroase;Lasam sa se raceasca,si intre timp batem untul moale cu mixerul pana devine aproape o crema,adaugand zaharul putin cate putin,iar la sfarsit crema de amidon putin cate putin pana la omogenizare;O punem in frigider pana la racirea blatului,dupa care o intindem deasupra acestuia intr-un strat uniform;o lasam in frigider pana incepe sa se intareasca;
Glasura: topim ciocolata cu untul in cuptorul cu microunde,la o putere mai mica si amestecam bine pt o nu o arde,dupa care o intindem pe toata suprafata prajiturii,cu lama unui cutit inmuiat in apa rece;
Taiati in forma de patrate ,stergand lama cutitului de fiecare data si asezatile pe farfurie sau in hartie de muffins!
Pofta buna!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Imi lasa gura apa, ce bine arata
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010
Un deliciu...