Blatul: macinati nucile cu 2 linguri de zahar,(din acei 150g ),pana devine o faina ;
Intr-un bol amestecam galbenusurile,cu zaharul si adaugam si cele 2 linguri de apa pana devin o crema omogena si spumoasa;Intr-un alt bol batem albusurile spuma si le adaugam in mai multe reprize peste compozitia de galbenusuri,amestecand cu grija,cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza bine;Adaugam nucile macinate,faina cernuta amaestecata cu praful de copt;Omogenizam totuyl si turnam compozitia intr-o tava patrata tapetatata cu hartie de copt;Eu am folosit o tava 23x23x4;
Crema:Intr-.o craticiora amestecam frisca lichida cu amidonul,punem craticioara pe foc,flacara moderata si fierbem pana incepe sa se ingroase;Lasam sa se raceasca,si intre timp batem untul moale cu mixerul pana devine aproape o crema,adaugand zaharul putin cate putin,iar la sfarsit crema de amidon putin cate putin pana la omogenizare;O punem in frigider pana la racirea blatului,dupa care o intindem deasupra acestuia intr-un strat uniform;o lasam in frigider pana incepe sa se intareasca;
Glasura: topim ciocolata cu untul in cuptorul cu microunde,la o putere mai mica si amestecam bine pt o nu o arde,dupa care o intindem pe toata suprafata prajiturii,cu lama unui cutit inmuiat in apa rece;
Taiati in forma de patrate ,stergand lama cutitului de fiecare data si asezatile pe farfurie sau in hartie de muffins!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii