autor:

Laura S.

» » Prajituri

Cuburi cu migdale

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
aluat~, - 250g faina (eu am pus ca.300g deoarece aluatul a fost c-am moale si lipicios), - 1 virf cutit praf copt, - 1 priza sare, - 120g zahar pudra, - 1 pac.zahar vaniliat, - 3 picaturi de esnta de lamiie(eu am pus coaja de la 1 lamiie), - 1 ou, - 2ls lapte, - 200g unt/marg.Rama, ~umplutura~, - 120g zahar, - 100g unt/Marg.Rama, - 80g miere de albine, - 250g migdale taiate, -1 pac.zahar vaniliat, ~glazura~, 150-200g ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele de aluat se prepara un aluat compact dar destul de moale incit sa se poata modela usor.Acesta se imparte in 2 parti egale si se puna la rece pt. ca. 30 min.
In acest timp se pune pe foc zaharul,mierea si untul si amestecind se lasa sa inceapa sa clocoteasca.
Se trage totul deoparte si se amesteca cu migdalele si zaharul vaniliat, si s elasa sa se raceasca.
Intr-e timp se intind cele doua parti de aluat , cu o grosime de cit spinarea cutitului ca. 2 chiar
3 mm.
Aluatul seintinde cel mai bine intr-e doua hirtii de copt.
O parte din aluat se pune direct cu hirta de copt in tava, se toarna si niveleaza uniform deasupra umputura, peste care se pune a doua partte de aluat.
*atentie*
Inainte sa se aseze a doua parte de aluate, este bine sa se faca proba daca acesta se desprinde de pe hirtia de copt.Daca se desprinde greu, este bine sa se puna in frigider pentru citeva minute.Astfel se desprinde mai usor.
Totul se preseaza deasupra usor si se introduce la copt in cuptorul peincins la 180°C pentru ca 18-20 min.
Se scoazte si se lasa sa se racesca complet.Dupa racire s eportioneaza in marimi si forme dorite.
Acestea se glaseaza in ciocolata topita intr-un recioient potrivit cantitatii de ciocolata in asa fel incit bucatelele sa se lase in intregime glasate.Dupa glasare acestea se pun la intarit pe hirtie de copt sau folie de nailon si se decoreaza dupa fantazia ficaruia.
Dupa ce glazura sa intrit, acestea se depoziteaza in doze de tabla au chiar plastic si se tin in rocuri racoroase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

14 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Minunate ! retetele tale de dulciuri sunt toate de nota 10, inca o data felicitari !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    Cred ca este o bunatate,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • aluat~
  • - 250g faina (eu am pus ca.300g deoarece aluatul a fost c-am moale si lipicios)
  • - 1 virf cutit praf copt
  • - 1 priza sare
  • - 120g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat
  • - 3 picaturi de esnta de lamiie(eu am pus coaja de la 1 lamiie)
  • - 1 ou
  • - 2ls lapte
  • - 200g unt/marg.Rama
  • ~umplutura~
  • - 120g zahar
  • - 100g unt/Marg.Rama
  • - 80g miere de albine
  • - 250g migdale taiate
  • -1 pac.zahar vaniliat
  • ~glazura~
  • 150-200g ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Minunate ! retetele tale de dulciuri sunt toate de nota 10, inca o data felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de portocala(traditional portughez)