1)Se unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã.
2)Untul topit se mixeazã cu gãlbenusurile, zahãrul si cacao.
Albusele se bat separat cu un praf de sare.
Peste compozitia de gãlbenuse se pune treptat:laptele , fãina si praful de copt. Se amestecã bine si la final se adaugã nuca si albusele spumã.
3)Se toarnã in tava unsã si se dã la copt la foc mediu timp de 40 min.
Dupã ce a copt se lasã la racit.
Intre timp se topeste ciocolata ruptã bucãti, impreunã cu putin ulei sau unt.Se intinde imediat peste prãjiturã.Deasupra am pus alune tocate apoi am tãiat cubulete.
M-am inspirat dintr-o retetã din revista "Femeia de azi-Special" din decembrie 2010. Am adus-o cu mine ca souvenir din România, alãturi de multe reviste pt. gãtit românesti ,de fapt tot ce am gãsit in luna decembrie pe piatã . Multe bunãtãti pe care abea astept sã le gãtim impreunã.
La aceste cuburi am modificat glazura si aspectul final.
Pt. glazura originala:
400 gr. zahãr pudrã
2 albuse
2 lãmâi
Bate albusele cu zahãrul, toarnã treptat zeama de lãmâie.
Intinde peste blatul rãcit.
Sper sã vã placã :)
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii