autor:

Bucatareala 2.0

» » Aperitive

Cuburi marmorate cu rosii si urda

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2014

Ingrediente
1 conserva rosii cubulete, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 1 pumn masline kalamata feliate, cateva frunze de busuioc proaspat, 250 g urda, 4 oua, 110 g faina, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se caleste ceapa in uleiul de masline, doar cat sa se inmoaie. Se adauga si usturoiul pisat, iar dupa aproximativ 1 minut, se adauga si conserva de rosii si maslinele.



Din pacate am uitat sa adaug maslinele, asa ca am mancat cuburile impreuna cu maslinele negatite, dar combinatia a fost buna, asa ca data viitoare sper sa nu le mai uit :). Se asezoneaza cu sare, piper si fasii de busuioc proaspat (daca nu aveti proaspat, puteti pune 1 lingurita de busuioc uscat, oregano etc.).

Se fierbe totul la foc mic, aproximativ 10 minute, dupa care se lasa sa raceasca usor.



Intre timp, se bat bine 3 oua, se adauga 90 g faina cernuta si compozitia de rosii racorita. Amestecul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.



Urda (am folosit o combinatie de urda cu smantana de prin frigider, insa se poate folosi si urda simpla) se amesteca cu sare si piper, dupa gust, dupa care se adauga oul si faina ramase si se omogenizeaza bine.



In reteta originala s-au pus 250 g de ricotta (tot urda, dar cu o consistenta usor diferita fata de urda noastra), dar am vrut sa folosesc toata urda pe care o aveam, astfel ca am pus cam 350 g si bine am facut, caci a fost bun rezultatul :). Iar data viitoare voi folosi tot urda si nu-i vom mai adauga faina, ci doar ou si condimente.



Peste stratul de rosii se pun gramajoare din compozitia de urda, si folosind o furculita, nivelam, dar fara sa amestecam foarte bine, astfel incat, dupa coacere, sa obtinem un efect marmorat.



Se coace in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cuburi.



Noi nu am avut rabdare sa o lasam sa se raceasca (evident :)) si am mancat cuburile calde, cu o salata simpla, amestecata doar cu putina sare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. A fost o cina lejera si gustoasa, iar cuburile ramase au fost devorate la micul dejun de a doua zi. La fel de bune!



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi marmorate cu rosii si urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2014

    Arata foarte bine si ete si gustos,acum am scos-o din cuptor,incercati si voi.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pumn masline kalamata feliate
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 250 g urda
  • 4 oua
  • 110 g faina
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

6 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si ete si gustos,acum am scos-o din cuptor,incercati si voi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Topchit