autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cugle Rafaelo

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
2-3 foi de napolitane, 200 g lapte praf, 200g zahar pudra, 250g margarima RAMA sau 200g unt, stafide, nuci, visine, rom, cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se margarina sau untul si se amesteca, de fapt se framanta, se adauga rom dupa gust si consistenta, sa nu se inmoaie amestecul prea mult. La urma se adauga stafide, nuci prajite macinate sau zdrobite (se simt mai bine). Dupa ce se omogenizeaza se poate lasa putin, 10-15 minute, pentru ca napolitanele sa absoarba aromele.
Se fac cugle (bombe) si se dau prin cocos. Daca sunteti dotati cu rabdare, se poate pune o visina (din visinata) la mijloc. In loc de visine se pot pune alune de padure.
Se pot tine la frigider pentru a se intari putin.
Pentru a realiza o cugla mai aspectoasa, mai sferica, se poate modela cu mainile umede...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cugle Rafaelo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele, amoniacul stins, cateva

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Cuburi de gheata"

Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie,cacao

31 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2-3 foi de napolitane
  • 200 g lapte praf
  • 200g zahar pudra
  • 250g margarima RAMA sau 200g unt
  • stafide
  • nuci
  • visine
  • rom
  • cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de ciocolata alba