autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cugle Rafaelo

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
2-3 foi de napolitane, 200 g lapte praf, 200g zahar pudra, 250g margarima RAMA sau 200g unt, stafide, nuci, visine, rom, cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se margarina sau untul si se amesteca, de fapt se framanta, se adauga rom dupa gust si consistenta, sa nu se inmoaie amestecul prea mult. La urma se adauga stafide, nuci prajite macinate sau zdrobite (se simt mai bine). Dupa ce se omogenizeaza se poate lasa putin, 10-15 minute, pentru ca napolitanele sa absoarba aromele.
Se fac cugle (bombe) si se dau prin cocos. Daca sunteti dotati cu rabdare, se poate pune o visina (din visinata) la mijloc. In loc de visine se pot pune alune de padure.
Se pot tine la frigider pentru a se intari putin.
Pentru a realiza o cugla mai aspectoasa, mai sferica, se poate modela cu mainile umede...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cugle Rafaelo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Friganele spaniole

Friganele spaniole

Amestecati putin lapte cu faina alba, cu faina de porumb si cu zaharul. Restul de lapte se fiebe

4 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
Fursecurile Anei

Fursecurile Anei

Azi (4 august) era ziua bunicii mele, Ana, asa ca am pregatit fursecurile care ii placeau ei. Le-am

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2-3 foi de napolitane
  • 200 g lapte praf
  • 200g zahar pudra
  • 250g margarima RAMA sau 200g unt
  • stafide
  • nuci
  • visine
  • rom
  • cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si caise