autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cugle Rafaelo

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
2-3 foi de napolitane, 200 g lapte praf, 200g zahar pudra, 250g margarima RAMA sau 200g unt, stafide, nuci, visine, rom, cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se margarina sau untul si se amesteca, de fapt se framanta, se adauga rom dupa gust si consistenta, sa nu se inmoaie amestecul prea mult. La urma se adauga stafide, nuci prajite macinate sau zdrobite (se simt mai bine). Dupa ce se omogenizeaza se poate lasa putin, 10-15 minute, pentru ca napolitanele sa absoarba aromele.
Se fac cugle (bombe) si se dau prin cocos. Daca sunteti dotati cu rabdare, se poate pune o visina (din visinata) la mijloc. In loc de visine se pot pune alune de padure.
Se pot tine la frigider pentru a se intari putin.
Pentru a realiza o cugla mai aspectoasa, mai sferica, se poate modela cu mainile umede...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cugle Rafaelo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta clasica cu visine

Placinta clasica cu visine

1. Incalzeste cuptorul la 190⁰C si aseaza o tava la baza cuptorului, in caz ca va curge zeama din

10 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu caise si corcoduse

Tarta cu caise si corcoduse

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, adaugandu-se treptat uleiul. Praful de copt se stinge in

6 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2-3 foi de napolitane
  • 200 g lapte praf
  • 200g zahar pudra
  • 250g margarima RAMA sau 200g unt
  • stafide
  • nuci
  • visine
  • rom
  • cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Floricele zmeurate