autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Cuib de viespe

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
-500 faina, -30 grame drojdie, -putin zahar, -50 ml ulei, -4 galbenusuri, -250 lapte caldut, - putintica sare., -se framanta ingredientele si se lasa la dospit., crema, -150 unt, -zahar dupa gust., sirop, -250 ml lapte, -240 g zahar.

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie.



Aluatul se imparte in 2 bucati, se intinde foaia, se unge cu crema de unt si se poate presara cu scortisoara/mac/nuca macinata/nuca de cocos/branza/stafide/zahar vanilat,etc... Se face o rulada si se taie bucati a cate 4 cm care se aseaza in forma/tava. Se baga la cuptor pt 20 min, dupa care se toarna siropul din lapte cu zahar si iar la cuptor.



Siropul: puneti laptele intr-o craticioara pe foc mic si dupa dati drumul si la zahar si invirtiti incontinuu pina se topeste zaharul. Dupa il luati de pe foc si il puneti in tava din cuptor.

Mai lasati tava la cuptor dupa ce ati pus siropul maxim 15 min si gata.

Pofta buna va doresc!

Ps: Daca voi folositi alta tava decit cea de la cuptor puteti pune doar jumatate din sirop dar cu cit puneti mai mult sirop cu atit sunt mai cremoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cuib de viespe

Cuib de viespe

Se framanta faina cu margarina,galbenusurle cu drojdia in muiata in putin lapte caldut si zaharul

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe cu scortisoara

Cuib de viespe cu scortisoara

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Va multumesc frumos!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Arata foarte-foarte bine!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Multumesc, pentru ideea cu siropul din lapte ! Pare tare buna asa !!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • -500 faina
  • -30 grame drojdie
  • -putin zahar
  • -50 ml ulei
  • -4 galbenusuri
  • -250 lapte caldut
  • - putintica sare.
  • -se framanta ingredientele si se lasa la dospit.
  • crema
  • -150 unt
  • -zahar dupa gust.
  • sirop
  • -250 ml lapte
  • -240 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Va multumesc frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Lapte cu orez si sos de capsuni