autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Cuib de viespe

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
-500 faina, -30 grame drojdie, -putin zahar, -50 ml ulei, -4 galbenusuri, -250 lapte caldut, - putintica sare., -se framanta ingredientele si se lasa la dospit., crema, -150 unt, -zahar dupa gust., sirop, -250 ml lapte, -240 g zahar.

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie.



Aluatul se imparte in 2 bucati, se intinde foaia, se unge cu crema de unt si se poate presara cu scortisoara/mac/nuca macinata/nuca de cocos/branza/stafide/zahar vanilat,etc... Se face o rulada si se taie bucati a cate 4 cm care se aseaza in forma/tava. Se baga la cuptor pt 20 min, dupa care se toarna siropul din lapte cu zahar si iar la cuptor.



Siropul: puneti laptele intr-o craticioara pe foc mic si dupa dati drumul si la zahar si invirtiti incontinuu pina se topeste zaharul. Dupa il luati de pe foc si il puneti in tava din cuptor.

Mai lasati tava la cuptor dupa ce ati pus siropul maxim 15 min si gata.

Pofta buna va doresc!

Ps: Daca voi folositi alta tava decit cea de la cuptor puteti pune doar jumatate din sirop dar cu cit puneti mai mult sirop cu atit sunt mai cremoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia,

7 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe cu scortisoara

Cuib de viespe cu scortisoara

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2017

    Reteta incompleta! Nu explici cum se prepara aluatul, pentru incepatoare!Eu nu am nevoie dar nu se da asa o reteta incompleta!

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Va multumesc frumos!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Arata foarte-foarte bine!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Multumesc, pentru ideea cu siropul din lapte ! Pare tare buna asa !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • -500 faina
  • -30 grame drojdie
  • -putin zahar
  • -50 ml ulei
  • -4 galbenusuri
  • -250 lapte caldut
  • - putintica sare.
  • -se framanta ingredientele si se lasa la dospit.
  • crema
  • -150 unt
  • -zahar dupa gust.
  • sirop
  • -250 ml lapte
  • -240 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

15 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Reteta incompleta! Nu explici cum se prepara aluatul, pentru incepatoare!Eu nu am nevoie dar nu se da asa o reteta incompleta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
prajitura pufoasa cu amaretti si mere