Cuib de viespe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cuib de viespe

Ingrediente

  • -500 faina
  • -30 grame drojdie
  • -putin zahar
  • -50 ml ulei
  • -4 galbenusuri
  • -250 lapte caldut
  • - putintica sare.
  • -se framanta ingredientele si se lasa la dospit.
  • crema
  • -150 unt
  • -zahar dupa gust.
  • sirop
  • -250 ml lapte
  • -240 g zahar.

Mod de preparare

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie.

Aluatul se imparte in 2 bucati, se intinde foaia, se unge cu crema de unt si se poate presara cu scortisoara/mac/nuca macinata/nuca de cocos/branza/stafide/zahar vanilat,etc... Se face o rulada si se taie bucati a cate 4 cm care se aseaza in forma/tava. Se baga la cuptor pt 20 min, dupa care se toarna siropul din lapte cu zahar si iar la cuptor.

Siropul: puneti laptele intr-o craticioara pe foc mic si dupa dati drumul si la zahar si invirtiti incontinuu pina se topeste zaharul. Dupa il luati de pe foc si il puneti in tava din cuptor.

Mai lasati tava la cuptor dupa ce ati pus siropul maxim 15 min si gata.

Pofta buna va doresc!

Ps: Daca voi folositi alta tava decit cea de la cuptor puteti pune doar jumatate din sirop dar cu cit puneti mai mult sirop cu atit sunt mai cremoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor