Cuib de viespe foarte usor de facut in casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa calda in care se dizolva 25 gr.drojdie
  • putina sare
  • faina cat cuprinde(sa se faca un aluat cu care sa poti lucra)
  • dulceata sau nuca tocata sau branza pentru umplutura

Mod de preparare

Se dizolva drojdia intr-un pahar de apa calda ca sa creasca.

Intr-un vas se pune faina, uleiul, sarea si restul de apa.

Cand a crescut drojdia se adauga peste faina si se framanta aluatul. Se adauga faina pana cand se desprinde de pe maini si se poate lucra cu aluatul.

Se lasa aluatul acoperit la crescut. Dupa ce a crescut, se ia din el, se intinde pe masa de lucru, se intinde pe el umplutura: dulceata sau dulceata amestecata cu nuca macinata, sau doar nuca macinata cu zahar, sau branza dulce cu stafide sau branza sarata( dupa gustul si placerea fiecareia dintre noi).

Se ruleaza aluatul( ca la rulada).Se taie felii groase, care se aseaza cu partea taiata in sus intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Cand se umple tava, se ung cuiburile cu ou, se baga la cuptorul infierbantat si se lasa 5 minute la foc iute, dupa care se reduce focul. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.

Se continua cu restul aluatului.

Sunt foarte gustoase.Daca nu sunt unse cu ou, si nu sunt umplute cu branza, se pot consuma si in post.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise