Se dizolva drojdia intr-un pahar de apa calda ca sa creasca.
Intr-un vas se pune faina, uleiul, sarea si restul de apa.
Cand a crescut drojdia se adauga peste faina si se framanta aluatul. Se adauga faina pana cand se desprinde de pe maini si se poate lucra cu aluatul.
Se lasa aluatul acoperit la crescut. Dupa ce a crescut, se ia din el, se intinde pe masa de lucru, se intinde pe el umplutura: dulceata sau dulceata amestecata cu nuca macinata, sau doar nuca macinata cu zahar, sau branza dulce cu stafide sau branza sarata( dupa gustul si placerea fiecareia dintre noi).
Se ruleaza aluatul( ca la rulada).Se taie felii groase, care se aseaza cu partea taiata in sus intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Cand se umple tava, se ung cuiburile cu ou, se baga la cuptorul infierbantat si se lasa 5 minute la foc iute, dupa care se reduce focul. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.
Se continua cu restul aluatului.
Sunt foarte gustoase.Daca nu sunt unse cu ou, si nu sunt umplute cu branza, se pot consuma si in post.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii