Cuib de viespe foarte usor de facut in casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa calda in care se dizolva 25 gr.drojdie
  • putina sare
  • faina cat cuprinde(sa se faca un aluat cu care sa poti lucra)
  • dulceata sau nuca tocata sau branza pentru umplutura

Mod de preparare

Se dizolva drojdia intr-un pahar de apa calda ca sa creasca.

Intr-un vas se pune faina, uleiul, sarea si restul de apa.

Cand a crescut drojdia se adauga peste faina si se framanta aluatul. Se adauga faina pana cand se desprinde de pe maini si se poate lucra cu aluatul.

Se lasa aluatul acoperit la crescut. Dupa ce a crescut, se ia din el, se intinde pe masa de lucru, se intinde pe el umplutura: dulceata sau dulceata amestecata cu nuca macinata, sau doar nuca macinata cu zahar, sau branza dulce cu stafide sau branza sarata( dupa gustul si placerea fiecareia dintre noi).

Se ruleaza aluatul( ca la rulada).Se taie felii groase, care se aseaza cu partea taiata in sus intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Cand se umple tava, se ung cuiburile cu ou, se baga la cuptorul infierbantat si se lasa 5 minute la foc iute, dupa care se reduce focul. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.

Se continua cu restul aluatului.

Sunt foarte gustoase.Daca nu sunt unse cu ou, si nu sunt umplute cu branza, se pot consuma si in post.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise