autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Dulciuri diverse

Cuib de viespe foarte usor de facut in casa

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 pahar ulei, 2 pahare apa calda in care se dizolva 25 gr.drojdie, putina sare, faina cat cuprinde(sa se faca un aluat cu care sa poti lucra), dulceata sau nuca tocata sau branza pentru umplutura

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se dizolva drojdia intr-un pahar de apa calda ca sa creasca.
Intr-un vas se pune faina, uleiul, sarea si restul de apa.
Cand a crescut drojdia se adauga peste faina si se framanta aluatul. Se adauga faina pana cand se desprinde de pe maini si se poate lucra cu aluatul.
Se lasa aluatul acoperit la crescut. Dupa ce a crescut, se ia din el, se intinde pe masa de lucru, se intinde pe el umplutura: dulceata sau dulceata amestecata cu nuca macinata, sau doar nuca macinata cu zahar, sau branza dulce cu stafide sau branza sarata( dupa gustul si placerea fiecareia dintre noi).
Se ruleaza aluatul( ca la rulada).Se taie felii groase, care se aseaza cu partea taiata in sus intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Cand se umple tava, se ung cuiburile cu ou, se baga la cuptorul infierbantat si se lasa 5 minute la foc iute, dupa care se reduce focul. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.
Se continua cu restul aluatului.
Sunt foarte gustoase.Daca nu sunt unse cu ou, si nu sunt umplute cu branza, se pot consuma si in post.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe foarte usor de facut in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in cupe de mar

Crema de zahar ars in cupe de mar

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cafea si ciocolata

Fursecuri cu cafea si ciocolata

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore. Intr-un vas, punem

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa calda in care se dizolva 25 gr.drojdie
  • putina sare
  • faina cat cuprinde(sa se faca un aluat cu care sa poti lucra)
  • dulceata sau nuca tocata sau branza pentru umplutura

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere