autor:

» » Prajituri

Cuib de viespi

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Auat:, 575g faina,, 30 g drojdie,, 30 g zahar,, esenta rom,, 50 ml ulei,, 5 galbenusuri,, 200 ml lapte,, 100 ml apa,, o jumate lingurita sare,, coaja de la o lamaie, , Crema:, 200 g unt,, 100 g zahar, daca doriti se poate folosi dupa gust nuca, cocos, scortisoara, , Sirop:, 125 ml lapte,, 150 g zahar,, vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat cu toate ingrdeientele (daca e prea moale mai adaugati un pumn de faina) si lasati la dospit.

Dupa ce a crescut il impartiti in 4 parti si din fiecare parte faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta prin amestecul untului cu zahar (aveti grija sa va ajunga crema pt. toate foile).

Daca doriti presarati cu nuca, cocos sau scortisoara. Faceti o rulata din care taiati bucatele de cca. 4 cm. pe care le puneti in tava una langa alta, lasati sa mai dospeasca cca 30 minute dupa care dati la copt, 180 grade, dupa cca 20 minute le scoateti si le ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cuib de viespi

Cozonac cuib de viespi

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare:

9 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Auat:
  • 575g faina,
  • 30 g drojdie,
  • 30 g zahar,
  • esenta rom,
  • 50 ml ulei,
  • 5 galbenusuri,
  • 200 ml lapte,
  • 100 ml apa,
  • o jumate lingurita sare,
  • coaja de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar
  • daca doriti se poate folosi dupa gust nuca
  • cocos
  • scortisoara
  • Sirop:
  • 125 ml lapte,
  • 150 g zahar,
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere