autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cuib de viespi

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Auat:, 575g faina,, 30 g drojdie,, 30 g zahar,, esenta rom,, 50 ml ulei,, 5 galbenusuri,, 200 ml lapte,, 100 ml apa,, o jumate lingurita sare,, coaja de la o lamaie, , Crema:, 200 g unt,, 100 g zahar, daca doriti se poate folosi dupa gust nuca, cocos, scortisoara, , Sirop:, 125 ml lapte,, 150 g zahar,, vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat cu toate ingrdeientele (daca e prea moale mai adaugati un pumn de faina) si lasati la dospit.

Dupa ce a crescut il impartiti in 4 parti si din fiecare parte faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta prin amestecul untului cu zahar (aveti grija sa va ajunga crema pt. toate foile).

Daca doriti presarati cu nuca, cocos sau scortisoara. Faceti o rulata din care taiati bucatele de cca. 4 cm. pe care le puneti in tava una langa alta, lasati sa mai dospeasca cca 30 minute dupa care dati la copt, 180 grade, dupa cca 20 minute le scoateti si le ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Auat:
  • 575g faina,
  • 30 g drojdie,
  • 30 g zahar,
  • esenta rom,
  • 50 ml ulei,
  • 5 galbenusuri,
  • 200 ml lapte,
  • 100 ml apa,
  • o jumate lingurita sare,
  • coaja de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar
  • daca doriti se poate folosi dupa gust nuca
  • cocos
  • scortisoara
  • Sirop:
  • 125 ml lapte,
  • 150 g zahar,
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu portocale la pahar