autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cuib de viespi

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, , -400 gr faina, -250 gr margarina, -3 galbenusuri, -½ drojdie proaspata (25 gr), -150 ml lapte caldut, -3 linguri zahar, -1 strop sare, , Pentru umplutura:, , -250 gr nuca macinata, -zahar dupa gust, -3 albusuri, , Mai avem nevoie de:, , -200 ml lapte caldut, -1 lingura zahar, -1 pliculet zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu margarina, restul de zahar si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vas Tupperware si a crescut mai repede de o ora.
In albusurile reci punem un strop de sare si incepem sa mixam, cand incepe sa se bata, adaugam zaharul si mai mixam pana devine o spuma tare. Nuca macinata o amestecam cu zahar dupa gust si incorporam treptat albusul spuma.
Impartim aluatul in 4 bucati egale si intindem aluatul foarte subtire sub forma de dreptunghi, il acoperim cu 1 strat de nuca lasand o margine de aproximativ 2 cm libera si apoi rulam. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime si le asezam in tava tapetata cu hartie, lasand spatiu intre ele pentru a putea creste.. Dam rulourile la cuptor, iar intre timp incalzim 200 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana cand acestea se dizolva. Cand rulourile sunt aproape gata (cam cu 5-10 minute inainte), folosind o pensula, stropim rulourile cu laptele caldut (de doua ori). Dam tava din nou la cuptor si lasam pana sunt gata.
Cand se racesc le pudram cu zahar praf.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac cuib de viespi

Cozonac cuib de viespi

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare:

9 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine):

    Este o prajitura a copilariei mele, mama o facea de fiecare data de sarbatorile de iarna sau de Paste. Nu stiam cum se face si nu am mai mincat-o de vreo aproape 20 de ani. Dar acuma am facut-o si mi-a iesit super. Este un adevarat deliciu, una trage alta asa ca la saratele. Multumesc mult pentru reteta.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Boros Denisa-Florentina , 03 septembrie 2013

    dar retata la palmier nu este?

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 21 februarie 2012

    Va multumesc din suflet ptr aprecieri! Da, sunt fff bune mai ales cu o cana de lapte caldut... :) Pupici!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 februarie 2012

    Foarte frumoase si trebuie sa fie si bune.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      O minunatie buna de tot !!! Tare mult imi plac :) pupici

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2012

      Delicioase si foarte aspectuoase!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 13 februarie 2012

      Yammy! Cred a fost tare bun!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 februarie 2012

      Ce bine mai arata...trebuie incercate neaparat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -400 gr faina
  • -250 gr margarina
  • -3 galbenusuri
  • -½ drojdie proaspata (25 gr)
  • -150 ml lapte caldut
  • -3 linguri zahar
  • -1 strop sare
  • Pentru umplutura:
  • -250 gr nuca macinata
  • -zahar dupa gust
  • -3 albusuri
  • Mai avem nevoie de:
  • -200 ml lapte caldut
  • -1 lingura zahar
  • -1 pliculet zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Va multumesc din suflet ptr aprecieri! Da, sunt fff bune mai ales cu o cana de lapte caldut... :) Pupici!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure