Cuib de viespi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cuib de viespi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 400 gr faina
  • - 250 gr margarina
  • - 3 galbenusuri
  • - ½ drojdie proaspata (25 gr)
  • - 150 ml lapte caldut
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 strop sare
  • Pentru umplutura:
  • - 250 gr nuca macinata
  • - zahar dupa gust
  • - 3 albusuri
  • Mai avem nevoie de:
  • - 200 ml lapte caldut
  • - 1 lingura zahar
  • - 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu margarina, restul de zahar si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vas Tupperware si a crescut mai repede de o ora.

In albusurile reci punem un strop de sare si incepem sa mixam, cand incepe sa se bata, adaugam zaharul si mai mixam pana devine o spuma tare. Nuca macinata o amestecam cu zahar dupa gust si incorporam treptat albusul spuma.

Impartim aluatul in 4 bucati egale si intindem aluatul foarte subtire sub forma de dreptunghi, il acoperim cu 1 strat de nuca lasand o margine de aproximativ 2 cm libera si apoi rulam. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime si le asezam in tava tapetata cu hartie, lasand spatiu intre ele pentru a putea creste.. Dam rulourile la cuptor, iar intre timp incalzim 200 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana cand acestea se dizolva. Cand rulourile sunt aproape gata (cam cu 5-10 minute inainte), folosind o pensula, stropim rulourile cu laptele caldut (de doua ori). Dam tava din nou la cuptor si lasam pana sunt gata.

Cand se racesc le pudram cu zahar praf.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise