1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Aseaza foaie de copt in 2 tavi.Intr-un bol, amesteca zaharul cu untul.
2. Intr-un alt bol, amesteca faina, sarea si cacaoa.Inglobeaza acest amestec in cel cu unt.Infasoara aluatul obtinut in folie de plastic si pune-l la rece pentru apor. 30 minute.
3. Pune ciocolata, frisca lichida si praful de cafea intr-un bol.Aseaza bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si topeste ciocolata, amestecand din cand in cand.Ia bolul de pe cratita si lasa amestecul sa se raceasca, amestecand ocazional.
4. Pe o suprafata de lucru data cu faina, ruleaza aluatul rece pana ajunge la grosimea de 5 mm.Folosind o forma rotunda ptr prajituri de 6 cm diametru, taie 24 de cercuri si aseaza-le in cele 2 tavi.Pune biscuitii la rece pentru 20 minute.
5. Coace biscuitii pana ce se intaresc, aprox. 10-14 minute.Lasa-i sa se raceasca complet.
6. Pune nuca de cocos intr-o tava si coace-o la cuptor pana ce devine usor maronie.Las-o sa se raceasca.
7. Dupa ce amestecul de ciocolata a ajuns la temperatura camerei, amesteca-l pana ce ajunge atat de gros astfel incat sa il poti da printr-un cornet de prajituri.Umple un cornet cu amestecul de ciocolata si fa cercuri concentrice pe fiecare biscuite.Dupa aceea, cufunda fiecare biscuite in nuca de cocos.Decoreaza-i cu bombonele, ca si cum ar fi niste ousoare intr-un cuib.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii