autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cuibul pasaricii

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
•200 gr unt, la temperatura camerei, •½ ceasca + 2 linguri zahar, •1 ¾ ceasca faina, •un praf de sare, •½ ceasca cacao, cernuta, •200 gr ciocolata, taiata in bucati, •1 ceasca frisca lichida, •1 lingurita praf instant de cafea, •200 gr nuca de cocos, •bombonele, pentru decorare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Aseaza foaie de copt in 2 tavi.Intr-un bol, amesteca zaharul cu untul.
2. Intr-un alt bol, amesteca faina, sarea si cacaoa.Inglobeaza acest amestec in cel cu unt.Infasoara aluatul obtinut in folie de plastic si pune-l la rece pentru apor. 30 minute.
3. Pune ciocolata, frisca lichida si praful de cafea intr-un bol.Aseaza bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si topeste ciocolata, amestecand din cand in cand.Ia bolul de pe cratita si lasa amestecul sa se raceasca, amestecand ocazional.
4. Pe o suprafata de lucru data cu faina, ruleaza aluatul rece pana ajunge la grosimea de 5 mm.Folosind o forma rotunda ptr prajituri de 6 cm diametru, taie 24 de cercuri si aseaza-le in cele 2 tavi.Pune biscuitii la rece pentru 20 minute.
5. Coace biscuitii pana ce se intaresc, aprox. 10-14 minute.Lasa-i sa se raceasca complet.
6. Pune nuca de cocos intr-o tava si coace-o la cuptor pana ce devine usor maronie.Las-o sa se raceasca.
7. Dupa ce amestecul de ciocolata a ajuns la temperatura camerei, amesteca-l pana ce ajunge atat de gros astfel incat sa il poti da printr-un cornet de prajituri.Umple un cornet cu amestecul de ciocolata si fa cercuri concentrice pe fiecare biscuite.Dupa aceea, cufunda fiecare biscuite in nuca de cocos.Decoreaza-i cu bombonele, ca si cum ar fi niste ousoare intr-un cuib.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuibul pasaricii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Punem jumatate din lapte cu untul pe aragaz. Cand s-a topit untul punem zaharul si amestecam pana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Aluatul - Untul tinut la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza bine spuma,pina

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

    Arata minunat...felicitari

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    E splendid cuibul şi păsărica! Felicitări!!! :)

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

    Felicitari Laura ! Arata nemaipomenit !!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Interesanta reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Arata minunat!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Arata foarte bine. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Ce ingenios!!!!!! Merita incercata aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • •200 gr unt
  • la temperatura camerei
  • •½ ceasca + 2 linguri zahar
  • •1 ¾ ceasca faina
  • •un praf de sare
  • •½ ceasca cacao
  • cernuta
  • •200 gr ciocolata
  • taiata in bucati
  • •1 ceasca frisca lichida
  • •1 lingurita praf instant de cafea
  • •200 gr nuca de cocos
  • •bombonele
  • pentru decorare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...felicitari

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere