autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Cuiburi de viespi

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
Pt.aluat, , -1 kg de faina, -70 g de drojdie(sau cca 4 lingurite de drojdie uscata), -60 g de zahar, -100 ml ulei, -8 galbenusuri, -500-600 ml lapte(eu folosesc 3 lingurite de lapte praf si 250 ml apa,pt a face 250 ml de lapte), -1/2 lingurita de sare, -coaja rasa de la o lamiie mare, -esenta de rom(dupa gust), , Pt.uns:, , -200 g de unt, -100-200 g de zahar pudra(eu pun 100), -3/4-1 lingurita de vanilie(sau dupa gust), , , Pt.sirop:, , -200 ml de lapte, -300 g de zahar, -cca 1 lingurita de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron,drojdia se freaca bine cu zaharul;adaugam,apoi,galbenusurile,uleiul,coaja de lamiie,esenta de rom,sarea,laptele(caldut) si faina.
Amestecam bine,cu o lingura de lemn,apoi framintam bine(cu mina),cca10 minute;se lasa,apoi sa creasca,intr-un loc caldut,ferit de curent,cam 30 minute;trebuie sa-si dubleze volumul.
In acest timp,frecam bine untul cu zaharul pudra si vanilia(ingredientele pt.uns),sa se inmoaie.
Apoi,aluatul dospit se pune pe suprafata de lucru,presarata bine cu faina(aluatul asta e lipicios),unde,cu un facalet,se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu grosime de 3-4 mm.Aluatul,astfel intins,se unge cu untul frecat cu z.pudra si vanilie.
Apoi,foaia,unsa,se taie,cu o rulete(sau cutit),trecuta mereu prin faina,sa nu se lipeasca,in fisii de cca 3-4 cm,cu o lungime de 25-30 cm;fiecare fisie se ruleaza;rulourile,obtinute,se pun intr-o forma,unsa cu unt,cu distanta de cca 2 cm,intre ele(sa aiba loc sa creasca).
La baza,fiecare rulou,se stringe putin(inainte de a se pune in forma),sa nu dam voie untului sa curga,in timpul coptului.
Dupa ce forma e plina,se lasa,intr-un loc caldut,sa creasca,iar,cca 30 minute.
Apoi forma se pune in cuptorul,preincalzi(f.bine),la foC mediu,in jur de 40 minute.Nu deschidem cuptorul,primele 20 minute(eu la toate prajiturile,primele 15-20 minute,nu deschid cuptorul).
Intr-un vas,punem pe foc laptele cu zaharul(ingredientele pt sirop)si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote;cind se ia de pe foc,se adauga vanilia.
Dupa ce prajitura s-a copt si e rumenita,putin,forma se scoate putin din cuptor;apoi,cu o lingura(sau pensula),prajitura se unge bine cu siropul(cald);eu foosesc pt.fiecare rulou cca 1 lingura.Apoi,forma,cu toate rulourile unse,se da din nou la cuptor,pt.5-10 minute,ca deasupra sa se formeze o glazura lucioasa.
Apoi,forma se scoate din cuptor,\"cuiburile de viespi\"
se servesc reci sau calde,desprinse unele de altele.

Am uitat sa va spun,ca reteta asta am postat-o inca o data(am sters-o).Acum am scris-o mai amanuntit si am postat mai multe poze,la procesul de preparare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Multumesc Mari,Ramona,Mihaela Cecilia! Sinteti niste dulci !Ca si Cuiburile de viespi. Si aici,Ramona,le spune tot melci(halazonat).

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Camy, ca de obicei, o reţetă bună, explicită, arătoasă! Feicitări!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    arata f. bine si sunt foarte gustoase in Portugalia li se zice "Caracois"(melci) si se umplu cu fructe seci,i-mi plac enorm,multumesc de reteta,ai explicat bine,felicitari!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Interesante cuiburi!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Absolut delicioase!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Cit de mult ma bucur,ca va plac;sint f.bune;merita incercat.Nu sint f.greu de facut,dar dureaza ceva timp. Da,Sidy,cu nuca sint f.bune;eu uneori,presar scortisoara; sint bune;dar,noua ne plac cel mai mult fara nimic.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Minunata prezentare, minunata reteta. Felicitari !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Interesante cuiburile de viepi ;)

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Arata tare bine, sant foarte gustoase si insiropate!!!!, daca iei si sfatul lui Sidy cu nucile macinate cred ca ar fi no comment! Oricum sant tare bune. Acum fiecare cum le prefera. Ai 10***** de la mine!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte buna reteta si de retinut. Salvata si recompensata cu stelute!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate.Felicitari draga Camelia,pentru prezentarea de nota 10 cu multe stelute.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte bune!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Sunt delicioase Camelia !!!Nota 10 ***** Eu pun si niste nuca prajita si sfaramata amestecata cu untul....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte bune si usor de facut .....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Imi place reteta,o sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Tare bine mai arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte bine arata, mai ai macar unul, draga Cami.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • Pt.aluat
  • -1 kg de faina
  • -70 g de drojdie(sau cca 4 lingurite de drojdie uscata)
  • -60 g de zahar
  • -100 ml ulei
  • -8 galbenusuri
  • -500-600 ml lapte(eu folosesc 3 lingurite de lapte praf si 250 ml apa,pt a face 250 ml de lapte)
  • -1/2 lingurita de sare
  • -coaja rasa de la o lamiie mare
  • -esenta de rom(dupa gust)
  • Pt.uns:
  • -200 g de unt
  • -100-200 g de zahar pudra(eu pun 100)
  • -3/4-1 lingurita de vanilie(sau dupa gust)
  • Pt.sirop:
  • -200 ml de lapte
  • -300 g de zahar
  • -cca 1 lingurita de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Multumesc Mari,Ramona,Mihaela Cecilia! Sinteti niste dulci !Ca si Cuiburile de viespi. Si aici,Ramona,le spune tot melci(halazonat).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
BACLAVA