autor:

Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cuiburi de viespi

Autor: Laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 700 gr de faina, 40 gr de drojdie, 30 gr de zahar, 15 ml esenta de rom, 50 ml untdelemn sau 50 gr unt, 5 galbenusuri, 300 ml lapte, ½ lingurita sare, Coaja rasa de la 1 lamaie, , Pentru uns:, 200 gr unt, 200 gr nuci macinate, 100 gr zahar, , Pentru sirop:, 200 ml lapte, 200 gr zahar, 2 plicuri de zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul topit si racit putin, coaja de lamaie, sarea, laptele caldut si la urma, faina. Se amesteca bine la inceput cu lingura, apoi se framanta cu mana in castron, 10 minute si se lasa sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
In acest timp, se freaca untul cu zaharul pana cand se inmoaie.
Aluatul dospit se pune pe masa si i se da forma de dreptunghi, se intinde in foaie de 3-4 mm grosime care se unge cu tot untul, intins cu cutitul in strat subtire si se presara nucile. Se ruleaza foaia astfel obtinuta .
Foaia se taie toata o data cu un cutit dat prin faina.
Partea de la baza fiecarui rulou se aduna, inainte de a se aseza in tava, in asa fel, incat sa nu permita untului sa curga in timpul coptului.
Rulourile astfel obtinute se pun in tava cu hartie de copt sau in tava teflonata. Se lasa mai aproape de sursa de caldura sa creasca aproximativ 30 minute, apoi tava se pune in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30-40 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute.
Intr-o craticioara, pusa la foc mic, zaharul se dizolva in lapte si se lasa sa fiarba 2-3 clocote; cand se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilat. Dupa ce prajitura s-a copt si s-a rumenit usor, tava se scoate din cuptor ; cu ajutorul unei pensule, se stropesc cuiburile bine-bine cu siropul de zahar si lapte (trebuie sa fie bine unsa la suprafata) si apoi tava se introduce din nou la cuptor inca 10 minute, ca deasupra sa se formeze o glazura lucioasa.
Dupa ce le-am scos din cuptor eu am presarat scortisoara, iar a doua tura de cuiburi le-am dat o “nota” de primavara cu niste bilute colorate cumparate de la Lidl.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron,drojdia se freaca bine cu zaharul;adaugam,apoi,galbenusurile,uleiul,coaja de lamiie,esenta

10 voturi    18 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura Stefania

Prajitura Stefania

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 700 gr de faina
  • 40 gr de drojdie
  • 30 gr de zahar
  • 15 ml esenta de rom
  • 50 ml untdelemn sau 50 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • ½ lingurita sare
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru uns:
  • 200 gr unt
  • 200 gr nuci macinate
  • 100 gr zahar
  • Pentru sirop:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Laura
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel: Se bat albusurile cu un praf de sare pana

35 voturi    13 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Foietaj cu sunca si cascaval

Foietaj cu sunca si cascaval

Dezghetati aluatul. Unul se tine in frigider si cu celalalt se lucreaza. Cu ajutorul unui pinten

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Banane caramelizate cu inghetata

Banane caramelizate cu inghetata

Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute, se adauga zeama

6 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
FURSECURI CU STAFIDE