Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede, se adauga cafeaua de cicoare pregatita dinainte (la 100 ml apa fierbinte se adauga 1 lingurita de cicoare) si goji (in prealabil tinute in apa pentru 3-4 ore sau peste noapte, scurse si sterse cu servetel de bucatarie).
Se amesteca toate ingredientele pana se incorporeaza perfect, iar la final se adauga ciocolata amaruie si alba, maruntite cu un cutit sau puteti folosi fulgi de ciocolata.
Asezati hartia pentru briose in tava si umpleti cu compozitia pana la jumatate (cam 2 linguri de inghetata).
Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 30 de minute. Testati cu scobitoarea inainte.
Pentru glazura puteti folosi fie cea din comert care se introduce in cuptorul cu microunde sau apa fierbinte pentru cateva secunde si e gata pentru a fi unsa pe briose, fie preparati o glazura cu ciocolata alba topita la bain-marie. Glazura se aplica dupa ce briosele s-au racit. Presarati la final cu bomboane de decor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii