autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Cupcake cu cicoare si goji

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Ingrediente
- 230 grame faina, - 1/2 lingurita sare, - 1 lingurita praf de copt, - 4 linguri cacao, - 150 grame zahar brun, - 2 oua, - 100 grame iaurt grecesc, - 75 ml ulei de struguri, - 45 grame goji, - 100 ml cafea din cicoare, - 4 lingurite cicoare (instant/praf), - 50 grame ciocolata amaruie maruntita, - 50 grame ciocolata alba maruntita.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede, se adauga cafeaua de cicoare pregatita dinainte (la 100 ml apa fierbinte se adauga 1 lingurita de cicoare) si goji (in prealabil tinute in apa pentru 3-4 ore sau peste noapte, scurse si sterse cu servetel de bucatarie).
Se amesteca toate ingredientele pana se incorporeaza perfect, iar la final se adauga ciocolata amaruie si alba, maruntite cu un cutit sau puteti folosi fulgi de ciocolata.
Asezati hartia pentru briose in tava si umpleti cu compozitia pana la jumatate (cam 2 linguri de inghetata).
Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 30 de minute. Testati cu scobitoarea inainte.

Pentru glazura puteti folosi fie cea din comert care se introduce in cuptorul cu microunde sau apa fierbinte pentru cateva secunde si e gata pentru a fi unsa pe briose, fie preparati o glazura cu ciocolata alba topita la bain-marie. Glazura se aplica dupa ce briosele s-au racit. Presarati la final cu bomboane de decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcake cu cicoare si goji" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta.

4 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Dulciuri de post

Dulciuri de post

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul. Adaugam

3 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Danciu , 30 iunie 2014

    O voi face cu siguranta,apoi va scriu,dar pana atunci consum fructele uscate care-mi plac la nebunie.

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 230 grame faina
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 4 linguri cacao
  • - 150 grame zahar brun
  • - 2 oua
  • - 100 grame iaurt grecesc
  • - 75 ml ulei de struguri
  • - 45 grame goji
  • - 100 ml cafea din cicoare
  • - 4 lingurite cicoare (instant/praf)
  • - 50 grame ciocolata amaruie maruntita
  • - 50 grame ciocolata alba maruntita.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu nuca si cafea