Cupcake cu mousse de ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cupcake cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Muffins cu cappuccino:
  • 1, 1/2 cana de faina
  • 1/2 cana de zahar tos
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3/4 cana smantana
  • 1/4 cana lapte
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 80 gr capuccino instant
  • 1/4 cana unt topit
  • Mousse de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata Toblerone
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 125 ml frisca lichida (nebatuta)
  • 100 ml frisca batuta
  • 1 foie gelatina

Mod de preparare

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem ouale cu ajutorul unui tel, treptat adaugam laptele, smantana si untul topit. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, turnam compozitia cu oua peste ingredientele uscate si mixam rapid.

Punem hartiute pentru briose in forme speciale si turnam din compozitie pana ce umplem 3/4 din volumul formei.

Se dau 20-25 de minute la foc mic in cuptorul ce a fost in prealabil preincalzit. Cand sunt gata, le scoatem usor din forme si le lasam la odihnit.

Intre timp preparam mousseul Toblerone; Punem intr-un vas aproximativ 100 ml apa rece in care punem la inmuiat foaia de gelatina.

Intr-un vas termorezistent, punem ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca nebatuta si le punem la topit la bain marie. Cand am obtinut o crema omogena, luam vasul de pe foc si punem in crema, foaia de gelatina bine stoarsa de apa.

Amestecul de ciocolata il turnam peste cele 100 ml de frisca batuta si amestecam usor de jos in sus, pana cand se omogenizeaza complet crema.

O dam 10-15 minute la frigider sa se mai intareasca putin, dupa care o punem intr-un sprit si formam "imbracamintea" brioselor. Asa iau nastere Cupcake-urile sau tortuletele zanelor (cum li se mai spune in Anglia)!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise