Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem ouale cu ajutorul unui tel, treptat adaugam laptele, smantana si untul topit. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, turnam compozitia cu oua peste ingredientele uscate si mixam rapid.
Punem hartiute pentru briose in forme speciale si turnam din compozitie pana ce umplem 3/4 din volumul formei.
Se dau 20-25 de minute la foc mic in cuptorul ce a fost in prealabil preincalzit. Cand sunt gata, le scoatem usor din forme si le lasam la odihnit.
Intre timp preparam mousseul Toblerone; Punem intr-un vas aproximativ 100 ml apa rece in care punem la inmuiat foaia de gelatina.
Intr-un vas termorezistent, punem ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca nebatuta si le punem la topit la bain marie. Cand am obtinut o crema omogena, luam vasul de pe foc si punem in crema, foaia de gelatina bine stoarsa de apa.
Amestecul de ciocolata il turnam peste cele 100 ml de frisca batuta si amestecam usor de jos in sus, pana cand se omogenizeaza complet crema.
O dam 10-15 minute la frigider sa se mai intareasca putin, dupa care o punem intr-un sprit si formam "imbracamintea" brioselor. Asa iau nastere Cupcake-urile sau tortuletele zanelor (cum li se mai spune in Anglia)!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii