autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Cupcake de lamaie

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2013

Ingrediente
340g faina, 300g zahar, 2 lamai, 120 g unt(la temperatura camerei), 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingurita esenta lamaie, 4 albusuri, 250ml lapte, 1 lingurita praf de copt, putina sare, Crema de ciocolata:, 180 g unt la temperatura camerei, 150 g ciocolata, 2 cani zahar pudra, 4 linguri lapte, 1 fiola esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1.Batem albusurile foarte bine spuma cu putina sare.
2.Untul cu zaharul si coarja de la cele 2 lamai le bati bine cu mixerul
3.Amestecul de unt cu zaharul batut bine al punem peste albusurile batute spuma si mai mixati inca 2-3 min bine pana ce se topeste zaharul bine si nu se mai simte.
4.Adaugati si laptele peste si la urma adaugati si faina cu praful de copt si mixati pina ce devine un aluat mai gros
5.Adaugati si esentele.
6.Incingeti bine cuptorul la 180 grade celsius.
7.Umpleti formee de cupcakes cu compozitia rezultata 3/4 o sa vedeti si in poze!
8.Le dati la cuptor pentru 25-30 min pana trece testul cu scobitoarea
9.Le scoateti si le ornati cu ce crema doriti eu le-am ornat cu crema de ciocolata desi eu zic ca merge mai bine fara acea crema ca este foarte dulce!
Prepararea cremei:
1.Topiti ciocolata si apoi racitio bine
2.Ciocolata topita si cu untul le mixam bine spuma apoi adaugam esenta si laptele si mai mixati 1-2 min.
3.Punem crema rezultata intr-un pos sau o punga si le ornati dupa preferinte!
Mi-au ensit 24 de bucati!
Va doresc pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcake de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare,

1 vot    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mod de preparare: Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacaua. Se amesteca

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Catalina Aleksandra FcRb , 04 martie 2014

    arata delicios <3

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 340g faina
  • 300g zahar
  • 2 lamai
  • 120 g unt(la temperatura camerei)
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • 4 albusuri
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • Crema de ciocolata:
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 150 g ciocolata
  • 2 cani zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

15 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata