autor:

Gatiticuspor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cupcakes Cu Champagne Butter Cream

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 iulie 2013

Ingrediente
Cupcakes:, 200 g unt, 150 g zahar tos, 50 g zahar brun, o lingurita extract de vanilie sau semintele unei pastai, 4 oua, 200 g faina, 10 g praf de copt, un praf de sare, un pumn afine, 4-5 capsune, Champagne Buttercream:, 150 g unt, 275 g zagar pudra, 2 linguri amidon din porumb, colorant alimentar rosu, 50 g sampanie

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Cupcakes:

Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati extractul de vanilie si ouale (unul cate unul), daca amestecul incepe sa se taie adaugati cateva lingurite de faina si mixati pana se leaga. Folosind o spatula sau o lingura de lemn incorporati faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Turnati compozitia in forme de cupcakes (reteta spune sa impartiti compozitia in 12 forme insa mie mi-au crescut cam mult asa ca puteti umple formele doar pe jumatate si coaceti restul de compozitie la final).



Taiati capsunele in felii potrivite, apoi "ornati" jumatate cu capsune si cealalta jumatate cu afine.



Coaceti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce trec testul scobitorii si capata o culoare aurie.



Lasati prajiturelele sa se raceasca, intre timp preparati crema.

Champagne buttercream:

Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale. La final turnati 2-3 picaturi de colorant alimentar(de preferat una cate una sa obtineti culoarea dorita). Ornati dupa preferinta apoi puneti la frigider pana ce se intareste putin crema.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes Cu Champagne Butter Cream" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada Visinica

Rulada Visinica

Din ingredientele de mai sus se face o foaie de rulada pe care o punem la copt pe hartie de copt.

16 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din

13 voturi    18 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Arina Hostiuc , 13 februarie 2014

    Nu am inteles un lucru:care este rolul amidonului din crema;de ce sa-l mai adaugam daca ramane nefiert/necopt ? Doar in acest caz ar avea rolul de a lega, dar aici nu cred ca este cazul , nu? Nu cred ca mi-ar placea sa simt gustul fainos al amidonului crud intr-o crema asa de fina! Pacat, pt. ca reteta chiar mi-a starnit interesul, dar nu cred ca o voi pune in practica, cel putin nu cu amidonul ala! No offense!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cupcakes:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 50 g zahar brun
  • o lingurita extract de vanilie sau semintele unei pastai
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • un pumn afine
  • 4-5 capsune
  • Champagne Buttercream:
  • 150 g unt
  • 275 g zagar pudra
  • 2 linguri amidon din porumb
  • colorant alimentar rosu
  • 50 g sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajiturelele zanelor