Cupcakes:
Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati extractul de vanilie si ouale (unul cate unul), daca amestecul incepe sa se taie adaugati cateva lingurite de faina si mixati pana se leaga. Folosind o spatula sau o lingura de lemn incorporati faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Turnati compozitia in forme de cupcakes (reteta spune sa impartiti compozitia in 12 forme insa mie mi-au crescut cam mult asa ca puteti umple formele doar pe jumatate si coaceti restul de compozitie la final).
Taiati capsunele in felii potrivite, apoi "ornati" jumatate cu capsune si cealalta jumatate cu afine.
Coaceti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce trec testul scobitorii si capata o culoare aurie.
Lasati prajiturelele sa se raceasca, intre timp preparati crema.
Champagne buttercream:
Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale. La final turnati 2-3 picaturi de colorant alimentar(de preferat una cate una sa obtineti culoarea dorita). Ornati dupa preferinta apoi puneti la frigider pana ce se intareste putin crema.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii