autor:

Madalina_Iliuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cupcakes cu frosting de piure de castane

Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
Pt briose:, - 125g unt, - 280g faina 000, - 100g ciocolata de menaj, - 2 linguri cacao, - 100g zahar, - 1 ou, - 250ml lapte batut, - 1 praf de copt, , Pt frosting/glazura:, - 1 pachet de piure de castane din comert, - 150ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Briose:



Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate (faina, praf de copt si cacao). Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si la final laptele batut. In crema de unt incorporam amestecul cu ciocolata. Punem hartiile de briose in tava speciala si impartim aluatul in acestea - vor iesi 12 briose. Punem tava in cuprorul preincalzit si coacem pana trec testul cu scobitoarea (daca intepam aluatul cu o scobitoare pe ea nu vor ramane urme de aluat in cazul in care acesta este copt).



Pentru toate aluaturile care implica crestere eu las primele 10 minute focul putin mai mare, dupa care reduc si coc pana la final, evitand sa deschid usa cuptorului. In acest fel nu mi se lasa blaturile si cresc si uniform.



Frosting:

Sfaramam piureul de castane si il amestecam cu frisca batuta tare. Cu un posh punem deasupra brioselor racite frostingul pe care il putem presara cu fulgi de ciocolata sau cu alte ornamente. Eu am avut inimioare de zahar pt ca tot e la moda "valantainsdeiul" si suntem bombardati prin magazine cu oferte de ... sezon. :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu frosting de piure de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata de coacaze

Prajitura cu dulceata de coacaze

Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Romita Robinson , 18 februarie 2014

    arata bine

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt briose:
  • - 125g unt
  • - 280g faina 000
  • - 100g ciocolata de menaj
  • - 2 linguri cacao
  • - 100g zahar
  • - 1 ou
  • - 250ml lapte batut
  • - 1 praf de copt
  • Pt frosting/glazura:
  • - 1 pachet de piure de castane din comert
  • - 150ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Iliuta
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns

5 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de napolitane