Cupcakes cu frosting de piure de castane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cupcakes cu frosting de piure de castane

Ingrediente

  • Pt briose:
  • - 125g unt
  • - 280g faina 000
  • - 100g ciocolata de menaj
  • - 2 linguri cacao
  • - 100g zahar
  • - 1 ou
  • - 250ml lapte batut
  • - 1 praf de copt
  • Pt frosting/glazura:
  • - 1 pachet de piure de castane din comert
  • - 150ml frisca

Mod de preparare

Briose:

Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate (faina, praf de copt si cacao). Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si la final laptele batut. In crema de unt incorporam amestecul cu ciocolata. Punem hartiile de briose in tava speciala si impartim aluatul in acestea - vor iesi 12 briose. Punem tava in cuprorul preincalzit si coacem pana trec testul cu scobitoarea (daca intepam aluatul cu o scobitoare pe ea nu vor ramane urme de aluat in cazul in care acesta este copt).

Pentru toate aluaturile care implica crestere eu las primele 10 minute focul putin mai mare, dupa care reduc si coc pana la final, evitand sa deschid usa cuptorului. In acest fel nu mi se lasa blaturile si cresc si uniform.

Frosting:

Sfaramam piureul de castane si il amestecam cu frisca batuta tare. Cu un posh punem deasupra brioselor racite frostingul pe care il putem presara cu fulgi de ciocolata sau cu alte ornamente. Eu am avut inimioare de zahar pt ca tot e la moda "valantainsdeiul" si suntem bombardati prin magazine cu oferte de ... sezon. :D

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura