autor:

Madalina_Iliuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cupcakes cu frosting de piure de castane

Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
Pt briose:, - 125g unt, - 280g faina 000, - 100g ciocolata de menaj, - 2 linguri cacao, - 100g zahar, - 1 ou, - 250ml lapte batut, - 1 praf de copt, , Pt frosting/glazura:, - 1 pachet de piure de castane din comert, - 150ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Briose:



Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate (faina, praf de copt si cacao). Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si la final laptele batut. In crema de unt incorporam amestecul cu ciocolata. Punem hartiile de briose in tava speciala si impartim aluatul in acestea - vor iesi 12 briose. Punem tava in cuprorul preincalzit si coacem pana trec testul cu scobitoarea (daca intepam aluatul cu o scobitoare pe ea nu vor ramane urme de aluat in cazul in care acesta este copt).



Pentru toate aluaturile care implica crestere eu las primele 10 minute focul putin mai mare, dupa care reduc si coc pana la final, evitand sa deschid usa cuptorului. In acest fel nu mi se lasa blaturile si cresc si uniform.



Frosting:

Sfaramam piureul de castane si il amestecam cu frisca batuta tare. Cu un posh punem deasupra brioselor racite frostingul pe care il putem presara cu fulgi de ciocolata sau cu alte ornamente. Eu am avut inimioare de zahar pt ca tot e la moda "valantainsdeiul" si suntem bombardati prin magazine cu oferte de ... sezon. :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu frosting de piure de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Choix a la creme

Choix a la creme

Preparare aluat choix a la creme: Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Romita Robinson , 18 februarie 2014

    arata bine

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt briose:
  • - 125g unt
  • - 280g faina 000
  • - 100g ciocolata de menaj
  • - 2 linguri cacao
  • - 100g zahar
  • - 1 ou
  • - 250ml lapte batut
  • - 1 praf de copt
  • Pt frosting/glazura:
  • - 1 pachet de piure de castane din comert
  • - 150ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Iliuta
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns

5 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
cosulete cu visine