Cupcakes cu scortisoara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes cu scortisoara

Ingrediente

  • Aluat cupcakes:
  • faina 9% - 10% proteine - 200 gr
  • zahar -100 gr
  • unt -100 gr
  • smantana -100 gr
  • oua - 2 buc
  • praf de copt -1 1/2 lingurita
  • sare -1/2 lingurita
  • vanilie -1 fiola sau o pastaie
  • Umplutura:
  • unt - 60 gr
  • zahar brun -100 gr
  • scortisoara -1 lingura
  • Glazura:
  • zahar pudra - 200 gr
  • suc de portocala -30-50 ml

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si preparam formele sau cupele pentru cupcakes, circa 24 forme medii.

Pentru umplutura: topim zaharul si il racim, il amestecam cu scortisoara.

Preparam aluatul pentru cupcakes. Topim untul si il racim. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea si praful de copt. Adaugam untul, ouale intregi, smantana si vanilia. Mixam cu un tel doar pana faina este incorporata, nu exageram cu mixatul. Umplem un sfert din cupe cu aluat, in mijlocul fiecarei cupe punem o lingurita din umplutura, preparata cu zahar brun si scortisoara. Peste umplutura punem aluat pana ajungem la 1/4 din inaltimea cupei.

Coacem 15-18 minute la 180 grade. Pana se racesc, preparam glazura din zaharul pudra si zeama de portocale. Punem zaharul pudra intr-un castronas si adaugam zeama de portocale putin cate putin, amestecam pana se omogenizeaza. Glazuram fiecare cupcake cu o lingura din compozitie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise