autor:

Andreea_Giurgea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream

Autor: Andreea_Giurgea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 24 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Giurgea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 24 februarie 2019

Ingrediente
Pentru briose:, Am folosit mixul pentru briose cu vanilie de la Dr. Oetker la care se mai adauga 75ml de lapte si 125ml de ulei, Pentru buttercream:, , 200 g unt nesarat, 360 g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, un praf de sare, 2 linguri de frisca lichida, colorant alimentar

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura.



Compozitia formata se imparte in cele 12 forme de briose cu ajutorul unei linguri si a unei lingurite, pentru usurinta. Aveti grija sa impartiti egal cantitatea, pe cat posibil. Eu prefer sa pun mai putin, si ce ramane sa completez unde este nevoie. Am folosit o tava de briose in care am pus formele.



Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade C si se lasa briosele pentru 20-25 de minute. Se verifica daca acestea trec testul scobitorii!



Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.



In timp ce briosele sunt la cuptor, va puteti apuca de buttercream:



Untul la temperatura camerei (solid, dar putin inmuiat) se bate cu mixerul timp de 5 minute la viteza medie. Incepeti cu viteza mica, iar dupa viteza medie. Se bate pana cand acesta isi mareste volumul, devine cremos ai mai albicios la culoare.



Dupa ce untul are consistenta asemanatoare unei spume, se adauga zaharul pudra cernut in prealabil. Se mixeaza pe treapta mica timp de cateva minute pana cand se inglobeaza bine cu untul. Se adauga esenta de vanilie si cele 2 linguri de frisca lichida si se mixeaza la viteza medie.



Se imparte compozitia in mai multe castroane in functie de culorile pe care vreti sa le faceti si se coloreaza cu ajutorul colorantului alimentar. Amestecati bine!



Se introduce compozitia in punga de decorat in care s-a fixat varful si se decoreaza dupa preferinte briosele. Si gata! Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes decorate cu buttercream" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Felie de lapte--Samy

Felie de lapte--Samy

Pe o tava sau platou asezam 2 foi de pandispan. Crema alba:frisca o batem bine pana se intareste,adaugam

17 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de unt

Prajitura cu crema de unt

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • Am folosit mixul pentru briose cu vanilie de la Dr. Oetker la care se mai adauga 75ml de lapte si 125ml de ulei
  • Pentru buttercream:
  • 200 g unt nesarat
  • 360 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de frisca lichida
  • colorant alimentar

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Giurgea
Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing

Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing

Prima data se fac fursecurile. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu mixerul. Se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura frantuzeasca