Pentru pilaf, se toaca ceapa marunt si se inabusa in putina apa clocotita. Cand a devenit transparenta, se adauga orezul spalat si un litru de apa. Se sareaza si se lasa la fiert intr-o oala acoperita.
Separat, se caleste ceapa (taiata pestisori) pentru soteul de legume intr-o tigaie cu un pic de apa, apoi se adauga morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat in bucati mai marisoare. Se sareaza, apoi se lasa legumele sa se inmoaie adaugand un pic de ulei de masline.
Spre sfarsit, se adauga verdeata taiata marunt si maslinele. Cu o cescuta uda (sau un castronel) se formeaza cupola de orez, iar in jurul ei se asaza legumele. Este o mancare usoara si foarte buna!
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii