Pentru pilaf, se toaca ceapa marunt si se inabusa in putina apa clocotita. Cand a devenit transparenta, se adauga orezul spalat si un litru de apa. Se sareaza si se lasa la fiert intr-o oala acoperita.
Separat, se caleste ceapa (taiata pestisori) pentru soteul de legume intr-o tigaie cu un pic de apa, apoi se adauga morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat in bucati mai marisoare. Se sareaza, apoi se lasa legumele sa se inmoaie adaugand un pic de ulei de masline.
Spre sfarsit, se adauga verdeata taiata marunt si maslinele. Cu o cescuta uda (sau un castronel) se formeaza cupola de orez, iar in jurul ei se asaza legumele. Este o mancare usoara si foarte buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii