autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Curd de capsuni

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Ingrediente
500 g capsuni, 100 g zahar, 60 g unt, 3 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Capsunele se curata de codite, se spala sub jet de apa, se pun in blender si se fac piure. In craticioara in care vom pregati curdul, vom mixa galbenusurile cu zaharul, pana cand devin albicioase. Peste ele, vom adauga piureul de capsuni si amestecam bine.



Trecem craticioara pe foc mic. Amestecam continuu, pana cand crema se va ingrosa (cam 10 min.). Ca sa ne dam seama cand este gata, facem proba cu dosul lingurii. Inmuiem lingura in crema si pe dosul ei, vom trage o dara cu degetul, daca dara ramane, crema este gata. Oprim apoi focul si vom incorpora untul,putin,cate putin, amestecand intruna, pana cand il vom termina pe tot.



Lasam crema sa se raceasca si apoi o vam pune intr-un vas si putem tine la frigider, pana cand avem nevoie de ea. Cu crema asta delicioasa si parfumata, am umplut mini tarte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curd de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minitarte cu curd de capsuni

Minitarte cu curd de capsuni

Dupa ce am pregatit aluatul, asa cum am aratat la minitarte vesele,il intindem intr-o foaie mai subtire(va

3 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Curd de capsuni

Curd de capsuni

Taiem capsunile in felii. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa, zeama de lamaie

0 voturi    0 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 3 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Clatite