Curd de capsuni

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Curd de capsuni

Ingrediente

  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

Capsunele se curata de codite, se spala sub jet de apa, se pun in blender si se fac piure. In craticioara in care vom pregati curdul, vom mixa galbenusurile cu zaharul, pana cand devin albicioase. Peste ele, vom adauga piureul de capsuni si amestecam bine.

Trecem craticioara pe foc mic. Amestecam continuu, pana cand crema se va ingrosa (cam 10 min.). Ca sa ne dam seama cand este gata, facem proba cu dosul lingurii. Inmuiem lingura in crema si pe dosul ei, vom trage o dara cu degetul, daca dara ramane, crema este gata. Oprim apoi focul si vom incorpora untul,putin,cate putin, amestecand intruna, pana cand il vom termina pe tot.

Lasam crema sa se raceasca si apoi o vam pune intr-un vas si putem tine la frigider, pana cand avem nevoie de ea. Cu crema asta delicioasa si parfumata, am umplut mini tarte.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura