Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti avea nevoie de putina pasta de zahar alba, maro si verde (florile sunt din zahar, le aveam cumparate). Daca aveti prin casa alte culori de pasta de zahar, puteti incerca cu orice culoare.
Pasta de zahar maro se framanta apoi se fac bilute (eu am facut decor pentru 6 briose). Se pun deoparte.
Tot din aceeasi culoare de pasta se fac 12 buline ovale si 36 de bilute foarte mici pentru labele picioruselor de la iepurasi.
Din pasta de zahar alba se fac labele picioruselor, un oval turtit, usor modelat. Pe fiecare laba se imping bulinele maro, pe cele foarte mici le puteti impinge dupa ce ati facut gaurele mici cu ajutorul unei scobitori. Tot din pasta de zahar alba se fac 6 bilute mai mici decat cele maro - cozile iepurasilor.
Din pasta de zahar verde, dupa framantare si dupa ce se intinde cu sucitorul se decupeaza 6 cercuri. Cu ajutorul unei pensule subtiri introdusa in apa se lipeste de pasta verde corpul iepurasului, labele si coada.
Daca folositi si flori, le lipiti si pe acestea tot cu putina apa.
Daca decorul este gata, va puteti apuca de briose de orice fel.
Dupa ce briosele s-au racit complet, puteti aseza decorul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii