autor:

PrincessMyss

» » Prajituri

Degetele cu ciocolata

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
600 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame unt, 240 grame zahar brun, doua lingurite cu esenta de vanilie, doua oua mari (sau 3 mici), 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua, impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul, pana se sfarama), 100 de grame de alune macinate mare.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri. Amesteca faina cu celelalte prafuri. Adauga alunele si bucatelele de ciocolata.
Bate bine untul cu zaharul, pana se face o spuma. Adauga ouale, amesteca.
Adauga mixul de faina. Amesteca bine.
Intide o foaie cu podul palmei usor umezit. Taie prajiturele in forma de degetele si coace maxim 10 minute. Lasa loc intre ele pentru ca, la copt, cresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Degetele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri

"Degetele" inmuiate in ciocolata

O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Ingenioasa si in mod sigur tare gustoasa aceasta prajiturica...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 grame faina
  • un praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri
  • un varf de cutit de sare
  • 240 grame unt
  • 240 grame zahar brun
  • doua lingurite cu esenta de vanilie
  • doua oua mari (sau 3 mici)
  • 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua
  • impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul
  • pana se sfarama)
  • 100 de grame de alune macinate mare.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ingenioasa si in mod sigur tare gustoasa aceasta prajiturica...

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Turta dulce