Degetele cu ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 grame faina
  • un praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri
  • un varf de cutit de sare
  • 240 grame unt
  • 240 grame zahar brun
  • doua lingurite cu esenta de vanilie
  • doua oua mari (sau 3 mici)
  • 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua
  • impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul
  • pana se sfarama)
  • 100 de grame de alune macinate mare.

Mod de preparare

Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri. Amesteca faina cu celelalte prafuri. Adauga alunele si bucatelele de ciocolata.

Bate bine untul cu zaharul, pana se face o spuma. Adauga ouale, amesteca.

Adauga mixul de faina. Amesteca bine.

Intide o foaie cu podul palmei usor umezit. Taie prajiturele in forma de degetele si coace maxim 10 minute. Lasa loc intre ele pentru ca, la copt, cresc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise