autor:

PrincessMyss

» » Prajituri

Degetele cu ciocolata

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
600 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame unt, 240 grame zahar brun, doua lingurite cu esenta de vanilie, doua oua mari (sau 3 mici), 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua, impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul, pana se sfarama), 100 de grame de alune macinate mare.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri. Amesteca faina cu celelalte prafuri. Adauga alunele si bucatelele de ciocolata.
Bate bine untul cu zaharul, pana se face o spuma. Adauga ouale, amesteca.
Adauga mixul de faina. Amesteca bine.
Intide o foaie cu podul palmei usor umezit. Taie prajiturele in forma de degetele si coace maxim 10 minute. Lasa loc intre ele pentru ca, la copt, cresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Degetele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri

"Degetele" inmuiate in ciocolata

O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bombite

Bombite

Laptele se amesteca cu cacao, zahar, zahar vanilat, esenta de rom si se pun la fiert sa se topeasca

13 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Ingenioasa si in mod sigur tare gustoasa aceasta prajiturica...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 grame faina
  • un praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri
  • un varf de cutit de sare
  • 240 grame unt
  • 240 grame zahar brun
  • doua lingurite cu esenta de vanilie
  • doua oua mari (sau 3 mici)
  • 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua
  • impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul
  • pana se sfarama)
  • 100 de grame de alune macinate mare.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ingenioasa si in mod sigur tare gustoasa aceasta prajiturica...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negrese