autor:

PrincessMyss

» » Prajituri

Degetele cu ciocolata

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
600 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame unt, 240 grame zahar brun, doua lingurite cu esenta de vanilie, doua oua mari (sau 3 mici), 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua, impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul, pana se sfarama), 100 de grame de alune macinate mare.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri. Amesteca faina cu celelalte prafuri. Adauga alunele si bucatelele de ciocolata.
Bate bine untul cu zaharul, pana se face o spuma. Adauga ouale, amesteca.
Adauga mixul de faina. Amesteca bine.
Intide o foaie cu podul palmei usor umezit. Taie prajiturele in forma de degetele si coace maxim 10 minute. Lasa loc intre ele pentru ca, la copt, cresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Degetele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri

"Degetele" inmuiate in ciocolata

O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu migdale

Cornulete fragede cu migdale

In vasul robotului de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat si se framanta pentru cca 2 minute

6 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Ingenioasa si in mod sigur tare gustoasa aceasta prajiturica...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 grame faina
  • un praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri
  • un varf de cutit de sare
  • 240 grame unt
  • 240 grame zahar brun
  • doua lingurite cu esenta de vanilie
  • doua oua mari (sau 3 mici)
  • 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua
  • impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul
  • pana se sfarama)
  • 100 de grame de alune macinate mare.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ingenioasa si in mod sigur tare gustoasa aceasta prajiturica...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Hajas ( Hajose )