autor:

Alice Ciobanu

» » Aperitive

Degetele din ficatel si slaninuta

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
ficăţei de pui, slăninuţă, ulei pentru prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Am spălat ficăţeii de pui, după care i-am curăţat. Apoi am luat câte o bucăţică de ficat şi am învelit-o, rulând-o într-o feliuţă subţire de slăninuţă.

Normal se foloseşte bacon, dar nouă ne plac foarte tare cu slăninuţă, şi dacă se poate cu slăninuţă puţin afumată. Prietena mea Monya mi-a satisfăcut această mică dorinţă şi mi-a trimis nişte slăninuţă.... yummi-yummi.

Dar... să revenim la reţetă.... După ce i-am învelit în slăninuţă, i-am prins cu câte o scobitoare pentru a sta frumos şi a nu se dezveli la prăjit. Apoi am încins într-o tigaie nişte ulei şi i-am azvârlit acolo.... i-am prăjit frumos pe toate părţile... şi... gata....
Daca ti-a placut reteta noastra "Degetele din ficatel si slaninuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • ficăţei de pui
  • slăninuţă
  • ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

14 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Empanadas