autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

"Degetele" inmuiate in ciocolata

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
Se prepara cu:, , 1. o cana de unt topit (din care pui alaturi 3-4 linguri), 2. jumatate de cana de zahar pudra, 3. o lingurita praf de copt, 4. 2 cani de faina, 5. 200 gr de ciocolata amaruie, 6. jumatate de cana de nuci/alune de padure pisate, 7. esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi de un ceai sau o cafea, iti poti intampina prietenii cu acest dulce si nici nu isi vor da seama ca nu le-ai cumparat de la cofetarie :) .

Intr-un vas mixezi zaharul cu untul (nu uita sa lasi de-o parte 3-4 linguri de unt topit!) pana rezulta o crema usoara. Se adauga faina si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cam o ora.

Se iau bucati de aluat si se ruleaza snururi de lungimea si grosimea unui deget (6 cm lungime si 1 cm grosime), cat mai egale intre ele. Mie mi-au iesit 26 de "degetele", dar nu-i obligatoriu sa iti dea la fel la socoteala, le poti face cum vrei.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 12-15 min, pana devin aurii. La atingere vor ramane moi, se vor mai intari dupa ce se vor fi racit pe un gratar.

Separat, intr-un ibric, topesti la bain-marie ciocolata cu untul. Fiecare "degetel" deja racit se scufunda cu grija (pentru ca este fraged si deci casant) cam 1 cm in ciocolata topita, apoi se tavaleste intr-o farfurie cu nuci pisate. Se pune alaturi, pe o hartie de copt, pana ce ciocolata se intareste si abia dupa aceea se aseaza pe un platou. Se repeta acesti pasi cu fiecare fursec in parte, iar la nevoie, se mai pune la bain-marie ciocolata in caz ca incepe sa se intareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Degetele" inmuiate in ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Masa de fructe pt copii mofturosi

Masa de fructe pt copii mofturosi

Intrun bol razuim merele spalate, curatate, banana decojita, apoi biscuitii. Le amestecam toate bine

6 voturi    10 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
prajitura cu mere

prajitura cu mere

uleiul apoi faina+ ouale + zaharul se amesteca,se adauga merele +scortisoara +faina si praf de copt se

8 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Maria , 22 mai 2015

    super

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 10 mai 2013

    De fapt, daca e sa ma gandesc bine unt, zahar si faina e cam dificil sa ramana ca cele din fotografie :((((

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 09 mai 2013

    Am facut reteta la sarbatori... nu au iesit nici pe departe ca cele din fotografie. Praful de copt la tine nu mai scrie daca l-ai pus sau nu, eu l-am pus. Sau latit foarte tare, nu stiu ce nu a mers.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Delicioase ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Se prepara cu:
  • 1. o cana de unt topit (din care pui alaturi 3-4 linguri)
  • 2. jumatate de cana de zahar pudra
  • 3. o lingurita praf de copt
  • 4. 2 cani de faina
  • 5. 200 gr de ciocolata amaruie
  • 6. jumatate de cana de nuci/alune de padure pisate
  • 7. esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Catalina (Chef de cuisine)

De fapt, daca e sa ma gandesc bine unt, zahar si faina e cam dificil sa ramana ca cele din fotografie :((((

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dobos cu glazura alba