autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Delicatese cu visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 150 gr zahar, 100-130 gr faina, 1 lingura zeama de lamaie, 1 esenta vanilie, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, o mana de visine fara samburi, , Crema:, 150 gr zahar, 60 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie(daca e mai mare lamaie,puneti zeama doar de la jumatate), coaja de lamaie rasa, 2 plicuri zahar vanilat, , Glazura:, 60 gr ciocolata amaruie(sau cu lapte), 5 linguri apa, 4 linguri zahar, 1 lingura unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri (acestea sa fie la temperatura camerei).

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pana nu se mai desprind de bol.

Le dam putin la frigider,cat facem restul de compozitie.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,iar acesta din urma se topeste.

Adaugam zeama de lamaie, esenta de vanilie si o parte din faina si o mixam in continuare.

Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri,apoi punem si restul de faina,iar la urma praful de copt.

Injumatatim compozitia in doua boluri,iar in una punem cacao .

Se tapeteaza o tava rotunda(fie una detasabile,fie de care aveti.eu am pus in una de tarta,dar putin mai inalta)cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam pe mijlocul tavii putin din compozitia alba,apoi peste de cacao,iar alba,iar de cacao,pana terminam cele doua compozitii(sau punem pe cea alba toata,deasupra cea de cacao si o amestecati putin cu o furculita).

Deasupra punem visinele fara samburi.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,pana ce blatul este copt(cam 25-30 de minute cel mult).

Crema:

Amestecam 75 gr de zahar cu 50 gr faina,iar peste punem cele 500 ml lapte rece(dar fiert inainte,eu asa am facut).

Adaugam si zaharul vanilat.

Se pune intr-o cratita ,cu fund mai gros,toata compozitia,si o punem pe foc.

O lasam pana se ingroasa ca o budinca,timp in care invartim mai mereu in ea,apoi o lasam sa se raceasca,dar O acoperim cu folie.

Untul il mixam cu restul de zahar,cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa.

Il incorporam in crema fiarta si rece,cu o lingura.

Dupa ce blatul s-a racit.taiem un capac din el.

Punem crema peste blat,iar deasupra acoperim cu capacul taiat din blat.

Glazura:

Punem ciocolata la topit,apoi adaugam untul,apa si zaharul.

Lasam putin pe foc,pana capata consistenta unei smantani subtiri.

Turnam glazura fierbinte deasupra,o nivelam si o lasam sa se raceasca(e bine ca dupa ce se raceste glazura sa o dati putin la frigider).
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicatese cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Rafaelo

Bomboane Rafaelo

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si

129 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tortulete pancakes cu bilute de ciocolata si portocale

Tortulete pancakes cu bilute de ciocolata si portocale

Untul il punem intr-un castronel si il dam 20 de secunde la topit in microunde(sau pe baie de aburi

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 februarie 2014

    Raluca este delicioasa!

  • Fara foto

    Raluca Telesa , 07 februarie 2014

    este interesanta aciasta placinta o sa incerc si eu nu poate fi rea

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 februarie 2014

    Thank you.

    • Fara foto

      Aroussiag Kaloustian , 06 februarie 2014

      i like this so Delius

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100-130 gr faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • o mana de visine fara samburi
  • Crema:
  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • zeama de la o lamaie(daca e mai mare lamaie,puneti zeama doar de la jumatate)
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura:
  • 60 gr ciocolata amaruie(sau cu lapte)
  • 5 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Raluca este delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure