Deliciu cu mere, miere si nuci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere mari,
  • 125 g miez de nuca,
  • 100 g zahar,
  • 2 linguri de miere,
  • 120 g unt inmuiat + 20 g normal,
  • 4 oua,
  • 170 g faina,
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

1. Porniti cuptorul. 2. Curatati merele si taiati-le in patru, pentru a le scoate samburii si casuta. Mai taiati-le o data in doua. Stropiti-le cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Pastrati 10 miezuri de nuca pentru decor, iar restul bagati-l in mixer, impreuna cu o lingura de zahar. Nuca trebuie sa fie tocata uniform, dar nu prea fin. 3. Amestecati puternic untul topit cu restul de zahar, pana obtineti o crema aproape alba si omogena. Adaugati mierea si amestecati din nou. Incorporati ouale, unul cate unul, amestecand intruna, apoi faina cernuta si nucile mixate. 4. Ungeti cu unt o forma de prajituri rotunda, care se poate desface, si asezati pe fund bucatile de mar in forma de rozeta. Turnati deasupra compozitia de faina si nuci. Bagati forma la cuptor si lasati prajitura sa se coaca o ora. 5. Verificati prajitura varand in mijlocul ei varful unui cutit, care trebuie sa ramana uscat. Scoateti forma afara, lasati-o sa se raceasca, desfaceti-o si rasturnati prajitura cu fundul in sus, pe un platou. Decorati-o cu nuca ramasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc