autor:

» » Dulciuri diverse

Deliciu cu mere, miere si nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere mari, , 125 g miez de nuca, , 100 g zahar, , 2 linguri de miere, , 120 g unt inmuiat + 20 g normal, , 4 oua, , 170 g faina, , 1 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Porniti cuptorul. 2. Curatati merele si taiati-le in patru, pentru a le scoate samburii si casuta. Mai taiati-le o data in doua. Stropiti-le cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Pastrati 10 miezuri de nuca pentru decor, iar restul bagati-l in mixer, impreuna cu o lingura de zahar. Nuca trebuie sa fie tocata uniform, dar nu prea fin. 3. Amestecati puternic untul topit cu restul de zahar, pana obtineti o crema aproape alba si omogena. Adaugati mierea si amestecati din nou. Incorporati ouale, unul cate unul, amestecand intruna, apoi faina cernuta si nucile mixate. 4. Ungeti cu unt o forma de prajituri rotunda, care se poate desface, si asezati pe fund bucatile de mar in forma de rozeta. Turnati deasupra compozitia de faina si nuci. Bagati forma la cuptor si lasati prajitura sa se coaca o ora. 5. Verificati prajitura varand in mijlocul ei varful unui cutit, care trebuie sa ramana uscat. Scoateti forma afara, lasati-o sa se raceasca, desfaceti-o si rasturnati prajitura cu fundul in sus, pe un platou. Decorati-o cu nuca ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mere, miere si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere mari
  • 125 g miez de nuca
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de miere
  • 120 g unt inmuiat + 20 g normal
  • 4 oua
  • 170 g faina
  • 1 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada din dovleac