Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framinta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se asaza in tava. Se da la cuptor la foc mic. Cind foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cit se poate de repede se intinde peste ea un strat de marmelada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma celor 4 oua, amestecate cu 150 gr. zahar si cu nucile pisate. Se da din nou la cuptor ca sa se coaca. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii