Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 4 pachete biscuiti digestivi ( 200g )
  • 1/2 pachet de unt sau margarina(daca vreti sa fie de post)
  • 1 cub mic de unt pt uns
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri stafide
  • 1 ciocolata neagra (100g)

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 17 cm. Se zdrobesc biscuitii cu un sucitor pana se obtin firmituri nu foarte marunte.Se topeste untul cu mierea intr-o craticioara sau se pot topi si intr-un castron la cuptorul cu microunde, se amesteca stafidele cu biscuitii si cu cacaoa si apoi cu untul topit.Se pune amestecul in tava unsa cu unt si se preseaza cu dosul unei linguri, netezind astfel suprafata.Se topeste ciocolata, fie pe baie de aburi, fie la cuptorul cu microunde si se intinde apoi pe suprafata prajiturii, apoi se da la frigider 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise